Još čvršći i jači Čelsi? Da! Konte dovodi Leteću tvrđavu kao podršku Dijegu Kosti

Izvor: MozzartSport.com, 30.Dec.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još čvršći i jači Čelsi? Da! Konte dovodi Leteću tvrđavu kao podršku Dijegu Kosti

Italijan hoće nekadašenjg pulena

Antonio Konte je napravio kaznenu ekspediciju od Čelsija, teroriše ostatak Premijer lige, a iako ekipa deluje kao savršeno podmazana mašina, Italijan vidi neke nedostatake koje treba otkloniti.

Konte želi još pojačanja. Hoće jednog štopera, jednog vezistu i jednog napadača. Za prvu dvojicu će najverovatnije sačekati naredno leto, ali napadač bi mogao da stigne na Stamford Bridž u narednih nekoliko dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Reč je o iskusnom Špancu Fernandu Ljorenteu. Korpulentni centarfor Svonsija je velika želja Kontea u Čelsiju. Zajedno su sarađivali u Juventusu kada je Ljorente došao u Konteov tim kao slobodan irgač i prve sezone bio fenomenalan u tandemu sa Karlosom Tevezom, ali ga je kasnije Morata izgurao sa mesta startera. Konte ne zaboravlja Ljorenteov doprinos, najbolje uspomene ga vežu za snažnog Baska i sada želi da nastave saradnju u Čelsiju.

Ljorente je prošlog leta došao u Svonsi iz Sevilje. Međutim, klub sa Libertija je u teškoj situaciji i smeši mu se ispadanje u Čempionšip pa bi mogao da proda Ljorentea već u januaru dok mu nije pala cena. I za igrača je primamljivije da bude rezreva u Čelsiju nego starter u Svonsiju.

U Konteovim planovima, Ljorente je zamišljen kao podrška Dijegu Kosti. Iako Čelsi ne igra u evropskim takmičenjima, Kosta je starter u svakom meču, retko kada ga Italijan menja i preveliki je teret na njegovim leđima. Skupo plaćeni Miši Batšuaji se nije pokazao kao dostojna rezerva za Kostu. Dao je samo jedan gol na 11 premijerligaških mečeva u kojima je dobio šansu. Konte veruje da bi Ljorente bio idealan za ulogu Kostinog dublera. Da ga menja kada je umoran, da igra umesto Španaca kada ovaj ne počinje meč ili da igraju u tandemu kada postoji potreba za to.

Ljorente je dominantan u skok igri, zovu ga Leteća tvrđava zbog tog segmenta igre i takav profil napadača je ono što Konte traži. To ne znači da bi Batšuaji bio otpisan jer je reč o ekupo plaćenoj investiciji. Ipak, on je drugačiji tip igrača i dolazak Ljorentea bi mu još više otežao situaciju.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.