Bankrotirao jedan od najvećih britanskih gradova

Izvor: Capital.ba, 02.Maj.2024, 12:26

Bankrotirao jedan od najvećih britanskih gradova

BIRMINGEM – Američki novinar Julian Ralph je 1890. godine otputovao iz New Yorka u Birmingham, tadašnji industrijski centar u centralnom dijelu Engleske. Nazvao ga je gradom kojim se najbolje upravlja na svijetu. FOTO: Pixabay Ralph je na 12 stranica časopisa Harper's Magazine pohvalio gradsko vijeće što je omogućilo građanima besplatne posjete muzejima, umjetničkim galerijama i bibliotekama, što je omogućilo bazene i turska kupatila, što su ulice neuobičajeno čiste, što postoji vodosnabdijevanje i plinske lampe kako bi ulice bile dobro osvijetljene. Oni koji posjete Birmingham 2024. godine zateći će potpuno drugačiji grad. Naime, gradsko vijeće razmatra prodaju...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kako je bankrotirao drugi najveći britanski grad: Ostali se boje da su sledeći, a njih nekoliko će deliti istu sudbinu u 2024.

Izvor: Blic, 02.Maj.2024

Američki novinar Džulijan Ralf je 1890. godine otputovao iz Njujorka u Birmingem, tadašnji industrijski centar u centralnom delu Engleske. Nazvao ga je gradom kojim se najbolje upravlja na svetu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.