Moskva: Optužbe SAD o upotrebi hemijskog oružja potpuno neosnovane

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 12:46

Moskva: Optužbe SAD o upotrebi hemijskog oružja potpuno neosnovane

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da su "potpuno neosnovane" tvrdnje koje je juče izneo Stejt department protiv Rusije o tome da je kršila zabranu upotrebe hemijskog oružja tako što je koristila agens hloropikrin protiv ukrajinskih trupa.
"Videli smo vesti o tome. Kao i uvek, takve optužbe zvuče potpuno neosnovano i nisu podržane bilo čime" rekao je Peskov, prenosi TASS.
Stejt department je juče saopštio da "upotreba ovakvih hemikalija nije izolovan incident" i da je "verovatno vođena željom ruskih snaga da izbace ukrajinske snage sa utvrđenih pozicija i postignu taktičke dobitke na bojnom polju".
Dodato...
Pogledaj vesti o: Moskva,   Incident

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.