Ima novog trenera i velike planove: Cilj vrh ATP liste

Izvor: Mondo, 09.Nov.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ima novog trenera i velike planove: Cilj vrh ATP liste

Srpski teniser Filip Krajinović počinje saradnju sa Tomasom Johansonom i seli se u Monte Karlo. "Neskromno ću reći da mi je cilj prvo mesto na svetskoj listi", poručio je

Filip Krajinović u finišu prošle sezone napravio je senzacionalni rezultat, kada je igrao finale mastersa u Parizu i stigao do najbolje pozicije na ATP listi - 33. mesta.

Ovu godinu završava na 93. mestu, iako je u 2018. imao ranking >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karijere, pošto je bio 26. igrač sveta.

"Nije to tako strašno, s obzirom na to koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate", rekao je Krajinović.

"Vreme je za novo poglavlje kako u životu, tako i u karijeri. Bila je ovo izuzetno teška godina za mene na profesionalnom planu. Ništa nije bilo onako kako sam zamislio i želeo. Još uvek prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, a onda, sezona nije ni počela, a ja sam doživeo peh sa Ahilovom tetivom. I sve je krenulo nizbrdo... Nakon saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona otišla u propast", sumirao je srpski teniser sezonu na isteku.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović Filip Krajinović

Posle završetka saradnje sa trenerom Petrom Popovićem sredinom septembra, spreman je da napravi krupne promene.

"Dugo sam razmišljao šta i kako dalje. U 2019. ne branim skoro ništa od poena i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski top 10. Rešio sam da se odselim u Monte Karlo i započnem saradnju sa Tomasom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro počinjemo pripreme za sve ono što predstoji, a neskromno ću reći da je moj cilj ‘broj 1’. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio kao cilj nije nemoguća misija, zato idem da je ostvarim", poručio je Krajinović.

Tomas Johanson (43) je bivši reprezentativac Švedske, koji u kolekciji trofeja ima 10 ATP titular, uključujući i grend slem pehar Australijan Opena 2002. godine. Tada je imao i najbolji plasman na ATP listi - sedmo mesto.

Tokom karijere osvojio je i Dejvis kup trofej sa selekcijom Švedske 1998, kao i srebrnu olimpijsku medalju u dublu sa Simonom Aspelinom na Igrama u Pekingu 2008.

"Osećam da će saradnja sa Johansonom biti pun pogodak za mene, da će to biti moja nova teniska priča u kojoj ću pokazati sve ono što znam i koliko vredim. Rešio sam i spreman sam da 24 sata 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh, samo da bude zdravlja, sve je moguće", napomenuo je 26-godišnji srpski teniser.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Povratak godine" – Novak Đoković

Izvor: RTS, 09.Nov.2018

Među brojnim trofejima i nagradama koje je osvojio prethodnih godina, evo i jednog novog priznanja za Novaka Đokovića – njega su kolege proglasile za "povratnika godine". . Đoković će dobiti pehar namenjen igraču koji...

Nastavak na RTS...

Krajinović angažovao Johansona: Cilj svetski broj jedan

Izvor: RTS, 09.Nov.2018

Srpski teniser Filip Krajinović kaže da mu ova sezona nije donela očekivani uspon i rezultate, ali u narednoj najavio napad na sam vrh ATP liste. Godinu, u kojoj je imao velike ambicije posle finala Mastersa u Parizu, krenuo je sa 26. pozicije, ali su povrede i slabe partije doprinele da je...

Nastavak na RTS...

FILIP KRAJINOVIĆ POČINJE SARADNJU SA TOMASOM JOHANSONOM: Selim se u Monte Karlo, cilj je broj 1!

Izvor: Kurir, 09.Nov.2018

Meteorski usponi, velike pobede, štof za sam svetski vrh, ali i povrede, operacije, krize.. sve ovo je do sada obeležilo još uvek mladu karijeru Dejvis kup reprezentativca Srbije Filipa Krajinovića.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.