Povratak godine – Novak Đoković

Izvor: RTS, 09.Nov.2018, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Povratak godine" – Novak Đoković

Među brojnim trofejima i nagradama koje je osvojio prethodnih godina, evo i jednog novog priznanja za Novaka Đokovića – njega su kolege proglasile za "povratnika godine".
Đoković će dobiti pehar namenjen igraču koji godinu završava na prvom mestu, a posebno  priznanje je dobio od kolega tenisera, koji su glasali za njega u kategoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "povratak godine".

Novak je početkom sezone operisao lakat, u junu je bio 22. na ATP listi, ali je posle osvojenih turnira na Vimbldonu, u Sinsinatiju, Ju-Es openu i Šangaju uspeo da se izbori za prvo mesto.
Đoković je tako postao prvi teniser još od 2000. godine i Marata Safina koji je u istoj sezoni bio van najboljih 20 i na vrhu liste.
Đoković peti put u karijeri završava sezonu na prvom mestu, po čemu se izjednačio sa Džimijem Konorsom i Rodžerom Federerom, a uspešniji je samo Pit Sampras, kojem je to pošlo za rukom šest puta.
Lepe vesti stižu i za Novakov tim, pa je Marjan Vajda, koji ponovo radi sa Novakom od aprila, proglašen za najboljeg trenera godine.
Rafael Nadal dobio je nagradu za fer-plej, dok je Rodžer Federer proglašen miljenikom publike.
Pehar za najbolji tim na kraju sezone dobiće Hrvat Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marah.
Igrač koji je najviše napredovao je Grk Stefanos Cicipas, dok je novajlija godine Australijanac Aleks de Minaur.
Nagrade će biti svečano dodeljene na zvaničnom ručku pred završni masters.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP: Đoković je povratnik godine

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018

Novak Đoković proglašen je povratnikom godine u izboru ATP, a u petak će dobiti i pehar namenjen igraču koji godinu završava na prvom mestu...Srbin je početkom sezone operisao lakat, u junu je bio 22. u poretku, ali je posle titula na Vimbldonu, u Sinsinatiju, US Openu i Šangaju uspeo da se izbori...

Nastavak na N1 televizija...

Kolege "skinule kapu" Novaku, prvi put u karijeri osvojio je OVU nagradu!

Izvor: Sportske.net, 09.Nov.2018

Obelodanjeni su dobitnici nagrada koje se dodeljuju na kraju takmičarske sezone...Srpski teniser Novak Đoković vratio se na vrh ATP rang liste zahvaljujući sjajnim igrama i trofejima koje je osvojio u drugoj polovini tekuće godine...Kolege su prepoznale uspeh najboljeg srpskog sportiste i stoga...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.