IZA REŠETAKA Braća Mamić privedena na hrvatsko-slovenačkoj granici!

Izvor: Blic, 04.Jul.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZA REŠETAKA Braća Mamić privedena na hrvatsko-slovenačkoj granici!

Funkcioneri zagrebačkog Dinama, braća Zdravko i Zoran Mamić, privedeni su na hrvatsko-slovenačkoj granici, na prelazu Goričan, objavljeno je na veb stranici zagrebačkog kluba.

Oni su se zaputili ka Sloveniji i kada su već bili tamo, dobili su informacije da Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala Hrvatske (USKOK) traži za njih istražni zatvor, pa su odlučili da se vrate u Hrvatsku.

"Pošto što su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i trener Zoran Mamić od svojih advokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira fudbalera i kluba, odlučili su da se neodložno vrate u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti", stoji na veb stranici Dinama.

"Jutarnji" dodaje da su sa Mamićima u trenutku privođenja bili i advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

"Želimo da naglasimo kako ceo tim, stručni štab, fudbalska škola i svi zaposleni čvrsto stoje iza naših kolega i potpuno smo uvereni kako će dokazati svoju nevinost", stoji takođe u saopštenju Dinama.

USKOK je pre toga objavio da tereti braću Mamić da su ilegalno za sebe izuvukli 90 miliona kuna, što je oko 11,85 miliona evra.

Osim, Mamića, na udaru istrage je i predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović, za kojeg je USKOK takođe zatražio pritvaranje.

On je doveden pred sudiju istrage zagrebačkog Županijskog suda koji bi trebalo da odluči o zahtevu da mu se, zajedno s Mamićima, odredi istražni zatvor.

Tužioci veruju da postoji opasnost uticaja na svedoke, dok su kao razlog za traženje pritvora za Mamiće naveli opasnost od mogućnosti bekstva, uticaje na svedoke i ponavljanje krivičnog dela.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.