Braća Mamić iza rešetaka

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jul.2015, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Braća Mamić iza rešetaka

Predsednik i trener zagrebačkog Dinama Zdravko i Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije, pošto je Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) pokrenula istragu protiv njih.

Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, prenosi Hina.

- Pošto su izvršni predsednik Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić od svojih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << avokata saznali da je USKOK za njih zatražio istražni zatvor, a radi mira u timu i klubu, odlučili su se za povratak u Hrvatsku kako bi odmah, sarađujući sa istražiteljima, odgovorili na sva pitanja s ciljem dokazivanja svoje nevinosti - navodi se u saopštenju Dinama.

Pored braće Mamić, USKOK je zatražio i hapšenje izvršnog direktora Hrvatskog fudbalskog saveza Damira Vrbanovića, koji se oko 11 sati našao pred sudijom.

Tužilaštvo je njihovo hapšenje zatražilo zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ponavljanja istih prekršaja.

Još u petak uhapšen je poreznik Milan Pernar, koji se sumnjiči da je sa Mamićima i Vrbanovićem učestvovao u ilegalnim radnjama kojima su oštećeni Dinamo i država Hrvatska.

Sumnja se da su uhapšeni oštetili Dimano za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHVAĆENI NA GRANICI: Uhapšeni Zdravko i Zoran Mamić!

Izvor: HotSport.rs, 04.Jul.2015

Predsednik zagrebačkog Dinama Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić uhapšeni su na granici između Hrvatske i Slovenije.  . . Kako prenose hrvatski mediji, Mamići su zaustavljeni na granici i privedeni, a sa njima su bili njihovi advokati Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.. - Nakon što su...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.