Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu

Izvor: B92, 19.Jun.2016, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatski mediji: Srbi izazvali nerede u Sent Etjenu

Deo navijača koji su prekinuli meč Hrvatske i Češke na Evropskom prvenstvu u Francuskoj državljani su Srbije i BiH, javlja "Slobodna Dalmacija".

Prema neslužbenim informacijama koje je ovaj hrvatski mediji dobio u subotu uveče iz, kako navode, više nego pouzdanih izvora, huligani nisu Hrvati.

Takođe, Slobodna Dalmacija ističe da su oni uhapšeni i nalaze se u Francuskoj, i da je protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njih pokrenut krivični postupak.

Neki od spomenutih prestupnika uspeli su da nabave dresove hrvatske reprezentacije i izazvali bengalski prekid utakmicu, koji hrvatsku reprezentaciju može da košta suspenzije sa kontinentalnog šampionata ili u predstojećim kvalifikacijama. Portal navodi da su oni koji nisu kupili dresove na stadion ušli u civilu.

"Da se zaista radi o ’uvoznim’ navijačima moglo se naslutiti iz reakcije hrvatskih navijača, koji su se posle ubacivanja baklji, sukobili sa izazivačima nereda", stoji na sajtu "Slobodne Dalmacije".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA KRIVA ZA INCIDENTE: Francuzi optužili Evropsku kuću fudbala za haos na meču Hrvatska - Češka

Izvor: Kurir, 19.Jun.2016

...U prefekturi Sent Etjena smatraju da je Uefa na stadionu "Žofroa Gišar", za utakmicu Hrvatske i Češke odigrane u petak (2:2), unutar stadiona trebalo da doda izmedju 150 i 200 redara kako bi na pravi način obezbedili meč..Hrvatski navijači su u 86 minutu prekinuli utakmicu pri vodjstvu svog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.