Hrvati prisvojili šampiona sveta, Štefanek im poručio: Srbija je moja država!

Izvor: Blic, 27.Feb.2015, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati "prisvojili" šampiona sveta, Štefanek im poručio: Srbija je moja država!

Da su ga se setili kada je bio "samo jedan od sportista iz Srbije", pa i da razumemo. Ali, nakon što je postao šampion sveta u rvanju grčko-rimskim stilom, hrvatski mediji "prisvojili" su Davora Štefaneka.

"Najbolji sportaš Srbije je Hrvat, iza njega čak i Novak Đoković", naslov je u hrvatskom "Večernjem listu" za intervju sa našim olimpijcem, u kome je on istakao i sledeće:

"Moj otac Damir Hrvat je i on ima hrvatsko državljanstvo, a majka Đenđika je Mađarica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pa ja, osim srpskog, imam i mađarsko državljanstvo".

Ali, iako je rođen u Srbiji, iako živi u Srbiji, iako nastupa za Srbiju, naslov je takav kakav jeste. Kada su mu prijatelji na to skrenuli pažnju, Štefanek, koji je proglašen za najboljeg sportstu Srbije, a Novak Đoković mu je u tom, tradicionalnom izboru "Sporta" dao sva tri glasa, reagovao na Fejsbuku. I to prilično burno:

"Mediji su strašni! Ja sam rođen u Srbiji i Srbija je moja država, nikad se nisam izjašnjavao kao Hrvat ili neki drugi državljanin volim Srbiju i nju ću uvek predstavljati i samo nju!!! A mediji jako izokrenu moju priču i to pola napišu a pola ne, strašno, fujjj!", napisao je Štefanek i dodao:

"Sad bi svi hteli da sam njihov, ali ja sam samo ceo život od 12.09.1985 u Srbiji i samo sam njihov i uvek ću biti njihov, niti Hrvat niti Mađar. Srbija je moja Država koju volim!!!".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štefanek: Srbija je moja država!

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Feb.2015

Davora Štefaneka, nakon što je postao šampion svijeta u rvanju grčko-rimskim stilom, hrvatski mediji su "prisvojili"..."Najbolji sportaš Srbije je Hrvat, iza njega čak i Novak Đoković", naslov je u hrvatskom "Večernjem listu" za intervju sa olimpijcem iz Srbije, u kojem je on istakao i sljedeće:.."Moj...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.