Hrvat razgalio Lazarev grad, Vojvodina poletela na krilima Mijata Gaćinovića!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Feb.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvat razgalio Lazarev grad, Vojvodina poletela na krilima Mijata Gaćinovića!

Iznenađujuća pobeda Donjeg Srema protiv Voždovca, Rad slavio u sudaru sa Borcem

Vojvodina je ponovo pronašla pobednički kurs! Novosadski superligaš upisao je prvu prolćenu pobewdu, pošto je u 17.kolo Superligew kao domaćin savladao Mladost iz Lučana sa 2:1. Uzlet na krilima kapitena Gaćinovića i veziste Ivanića bio je dovoljan Staroj Dami da u ekspresnom roku razoružna ambicioznu četu Nenada Milovanovića. Otpor Lučanaca skršio je kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Gaćinović u 49.minutu, da bi vrlo brzo asistent kod prvog gola Ivanić udvostručio prednost domaćina... Činilo se da će Vojvodina rutinski odraditi posao, ali je onda kapiten Pekarić napravio nerazuman potez i rukom u svom šesnaestercu sklonio loptu ispred Frajdeja... Pogodak Golemića je bio sve što su gosti uradili.

Epitet heroja popodnevnih mečeva Superlige zaslužili su fudbaleri Rada. Trijumf u Čačku protiv pojačanog Borca dokaz je da je Milan Milanović „skockao“ vrlo repektabilan tim. Ubica „zebri“ bio je mladi Nemanja Mihajlović u 34.minutu.

Pomenuti Mihajlović je bio ubedljivo najjača karika u gostujućem timu i prosto se poigravao sa odbranom Borca.

Opekli su Zmajevi u prethodnom kolu aktulenog lidera, povremeno plesali na travi stadiona u Humskoj, ali su zatijali kada je to bilo-najpotrebnije. Umesto veselja na krovu tržnog centra „Stadion“ – muk. Iako su mnogi u Donjem Sremu videli sigurnog putnika u niži rang takmičenja, gosti su na Dušanovcu pokazali da će svako ko ih potceni na njima polomiti zube.

Ovog popodneva prepotentne igrače Voždovca kaznio je iskusni Darko Spalević. Igrao se 49.minut kada je Josimov centrirao sa leve strane, a prepredeni golgeterski vuk je udarcem glavom pogodio mrežu Zmajeva.

Velika tri boda otišla su za Pećince, dok je pun pogodak u borbi za opstanak ostvario i kruševački Napredak. Publiku u Lazarevom gradu do stanja ekstaze doveo je Hrvat Tomislav Ivičić koji je ove zima stigao u redove kruševačkog superligaša. Nije to bio sadržajan meč, gosti posle uzleta u sudaru sa Spartakom nisu imali kapaciteta da urade nešto više pred golom Napretka.

Ista konstatacija-nezanimljiv meč – važi i za susret izmežu Spartaka i OFK Beograda. Bila je to vrlo siromašna predstava po iznenađujuće dobrom terenu u Subotici. Jedino vredno pomena je gol Ivančića. Gosti su delovali začuđujuće neambiciozno, a trener gostiju Dejan Đurđević odlučio se da Spartaku suprotstavi šaren sastav.

SUPERLIGA 17.KOLO

Subota

Borac – Rad 0:1 (0:1)

/Mihajlović 34/

Spartak – OFK Beograd 1:0 (1:0)

/Ivančić 14/

Napredak – Radnički 1:0 (1:0)

/Ivičić 27/

Vojvodina – Mladost (L) 2:1 (0:0)

/Gaćinović 59, Ivanić 64 - Golemić 75/

Voždovac – Donji Srem 0:1 (0:0)

/Spalević 49/

14.30   Novi Pazar – Čukarički

17.00 Partizan – Radnički (N)

NEDELJA

15.00 Jagodina – Crvena zvezda

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.