Gracija s Pirineja napravila uspeh karijere: Muguruza u finalu Vimbldona!

Izvor: MozzartSport.com, 09.Jul.2015, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gracija s Pirineja napravila uspeh karijere: Muguruza u finalu Vimbldona!

Mlada teniserka uspela je da savlada iskusniju Poljakinju Agnješku Radvanjsku sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3)

Imamo prvog finalistu ženskog singla ove godine na Vimbldonu! Špankinja Garbine Muguruza uspela je da pobedi svoje prvo polufinale Vimbldona i napravi najveći uspeh u karijeri pobedviši Agnješku Radvanjsku sa 2:1 (6:2, 3:6, 6:3).

Muguruza je daleko odlučnije ušla u duel. To se videlo još od prvog gema u meču kada je napravila brejk i praktično >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sasekla igru Poljakinje u korenu. Špankinja je držala visok ritam udaraca, šetala protivnicu po terenu, a u petom gemu je uspela da napravi brejk i da privede prvi set kraju.

Kako je počeo drugi set delovalo je da će Muguruza lagano proći u finale Vimbldona. Međutim, Agnješka je od sredine drugog dela zaigrala bolje, manje je grešila i uspela je da dođe do izjednačenja u setovima. Isto tako, izjednačeno, teniserke su ušle i u treći set a tamo je prvi udarac zadala Radvanjska koja je oduzela gem već u prvom gemu.

Međutim, Muguruza se onda probudila i napravila dva brejka i tako došla do najvećeg uspeha u karijeri. Do sada joj je najveći uspeh na Vimbldonu bila treća runda 2014. godine. Muguruza je imala bolji skor i u asovima - 6:1 kao i u vinerima 38:16. To samo pokazuje da Garbine igrala agresivniji tenis, napadački, i da joj se to na kraju isplatilo.

Muguruza u finalu čeka pobednicu dugog polufinalnog meča između Serene Vilijams i Marije Šarapove.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.