“Gazeta delo sport” prikazala Balotelija kao majmuna

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Gazeta delo sport” prikazala Balotelija kao majmuna

Nakon što su ga hrvatski navijači vređali na rasnoj osnovi na meču između Vatrenih i Azura u grupnoj fazi EURA, Mario Baloteli je to doživeo i od novinara iz Italije.
U jutarnjem izdanju „Gazete delo sport“ u nedelju na dan utakmice sa Engleskom, osvanula je karikatura na kojoj je Baloteli prikazan kao King Kong kako sedi na vrhu „Big Bena“ i rukom „šamara“ lopte. Naravno, to je aluzija na istovetan način rušenja aviona od strane gorile u pomenutom >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << filmu.
Portparol „Gazete“ je pokušao da „opere“ karikaturistu:
Tačno je, to nije bio najbolji potez našeg karikaturiste. U ovim vremenima potrebno je biti malo oprezniji kada je rasizam u pitanju. Uvek smo se borili protiv toga i nagađanja da je ova karikatura bila napad na Balotelija su sasvim neprihvatljiva.
Baloteli kao ni FS Italije još uvek se nisu oglasili povodom ovoga, verovatno jer su im misli usmerene ka četvrtku i polufinalnom meču sa Nemačkom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gazeta se izvinila Baloteliju zbog karikature

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012

Italijanski sportski list „Gazeta delo sport” izvinio se danas tamnoputom fudbaleru Mariju Baloteliju zbog karikature u kojoj je prikazan kao King Kong koji se popeo na engleski Big Ben.. Sporna karikatura Valerija Marinija, koja je trebalo je da bude smešna i pokaže nadmoć reprezentativnog napadača...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.