Gazeta se izvinila Baloteliju zbog karikature

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jun.2012, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gazeta se izvinila Baloteliju zbog karikature

Italijanski sportski list „Gazeta delo sport” izvinio se danas tamnoputom fudbaleru Mariju Baloteliju zbog karikature u kojoj je prikazan kao King Kong koji se popeo na engleski Big Ben.
Sporna karikatura Valerija Marinija, koja je trebalo je da bude smešna i pokaže nadmoć reprezentativnog napadača kao džina koji je osvojio Englesku, izazvala je burne reakcije javnosti.
Ovo možda i nije najbolji rad našeg autora. Izvinjavamo se ako smo nekoga >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << uvredili. Naš list se oduvek bori protiv rasizma i nismo imali nameru nikoga da provociramo – kaže se u saopštenju italijanskog lista.
Baloteli je uoči šampionata upozorio da će samoinicijativno napustiti utakmicu ukoliko sa tribina čuje rasističke uvrede i „da bi ubio” kada bi mu neko na ulici dobacio bananu.
Italija je u četvrtfinalu EP 24. juna u Kijevu savladala Englesku boljim izvođenjem penala sa 4:2 i plasirala se u polufinale, a u borbi za finale sastaje se od 20.45 sati u Varšavi sa Nemačkom.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.