Francuzi uz dramu odbranili titulu prvaka sveta u rukometu

Izvor: Blic, 30.Jan.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuzi uz dramu odbranili titulu prvaka sveta u rukometu

Rukometaši Francuske su četvrti put postali prvaci sveta, a titulu osvojenu u Hrvatskoj 2009. odbranili su u Malmeu pobedivši u finalu Dansku sa 37:35 (15:12, 31:31) posle produžetaka.

Francuzi su odlično otpočeli ovaj meč, a brojne pristalice Danaca su utišavali serijama pogodaka. Prva takva omogućila im je vođstvo od 9:6, a kada je rival izjednačio, Baraše i Karabatić su sa po dva gola doneli "trikolorima” prednost od četiri gola razlike.

Nisu se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predavali Danci ni u nastavku susreta, na "-14” iz 38. minuta uzvratili su serijom 7:3 i golom Mikela Hansena došli do izjednačenja. Ipak, razigrani Bertran Žil i ponovo Karabatić omogućili su aktuelnim olimpijskim, svetskim i evropskim prvacima da povedu sa sa dva razlike, a onda je drama dostigla vrhunac.

Ni to što su u završnici igrali sa rukometašem manje u terenu nije smetalo Dancima da preko Lasea Boesena dođu do izjednačenja 80 sekundi pre kraja, a onda se činilo da im se "crno piše” kada je Nikola Karabatić uzeo stvari u svoje ruke i pogotkom posle lepog poteza doneo Francuzima prednost. Ipak, kako je Bo Spelerberger uspeo da u poslednjim trencuma zatrese mrežu "trikolora” na red su došli produžeci.

Francuzi su i u njima imali konstantu prednost, istina minimalnu, a potom je njihov golman Omeje zablistao u poslednja dva minuta, što je uz golove Žeroma Fernandeza i bravuru Karabatića uz zvuk sirene bilo dovoljno za novu titulu.

Konačan plasman na SP u Švedskoj

Na 22. planetarnom šampionatu za rukometaše, koji je u Švedskoj održan od 13. do 30. januara, konačan plasman reprezentacija izgleda ovako:

1. Francuska

2. Danska

3. Španija

4. Švedska

5. Hrvatska

6. Island

7. Madjarska

8. Poljska

9. Norveška

10. Srbija

11. Nemačka

12. Argentina

13. Južna Koreja

14. Egipat

15. Alžir

16. Japan

17. Slovačka

18. Austrija

19. Rumunija

20. Tunis

21. Brazil

22. Čile

23. Bahrein

24. Australija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.