Izvor: FudbalSrbija.net, 30.Dec.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSG Čačak-složna fudbalska porodica

30.12.2014. Miloš Teofilović
Gde je sloga, tu je i pobeda. Recept mnogo, mnogo, stariji od „novog“ rukovodstva FSG-Čačka, a fudbalska porodica pod stalnim utiskom da im niko ne radi iza leđa, u nameri da ih „obori“, već je odigrala veliku ulogu i pružila značajan doprinos u afirmaciji fudbala na našim prostorima.
Nenad Stanković, predsednik saveza uz najbliže saradnike, Generalnog sekretara Miloša Teofilovića, savetnika Vidoja Jovanovića, Komisije i članove Izvršnog odbora pokušali su da urade, na sreću i sprovedu u delo zadatak koji se sastoji iz više segmenata. Odluke svih organa saveza trebalo je sprovesti u delo, organizovati rad fudbalske institucije, pružiti inicijative i ideje, od kojih zavisi uspešan rad saveza.
Trudim se da svoj posao obavljam najbolje što mogu, a drugi su tu da taj rad (pr)ocene. Mislim da su Izvršni odbor, sudijska i trenerska organizacija, baš svi organi saveza sastavljeni su od „tima koji dobro igra“. Ja se tu ponašam kao trener, a kad tim igra dobro nema razloga bilo šta menjati, ali korigovati u pozitivnom pravcu, svakako.“
Pomoć, saveti i saradnja sa klubovima možda su i Vaši najvažniji zadaci. Kako to u praksi izgleda?
Fudbal je profesija i tako ga morate shvatiti, bilo da ste volonter ili profesionalac. Jedni odlaze, drugi dolaze, to je sasvim normalno i prirodno, ali uvek moramo ostati prijatelji i saradnici bez obzira na povremene sastanke i rastanke.“
Uvek tvrdite da nema razloga za protekcije i forsiranja?
Naravno. Takva fudbalska „vlast“ je kratkog veka. Stalo mi je da pomognem svim klubovima, ali nema mogućnosti da se to uradi za kratak vremenski period. Procenili smo najteže situacije, pomogli klubovima u sportskoj opremi, rekvizitima i donacijama. Siguran sam da ćemo biti još aktivniji u narednoj 2015. godini uprkos, teškim vremenima po fudbal.
Od saradnika tražite maksimalnu odgovornost?
Po prirodi stvari ambicije svakog sportskog radnika su visoke. Bez discipline i maksimalne odgovornosti nema uspeha u bilo kom delokrugu rada. Neke pojave u našem fudbalu, dovode me do očaja. Ne volim fudbalske radnike sa parolom „lako ćemo“, već one koje u svom radu vide jedino napredak. Ako se nešto loše pojavi u fudbalskoj organizaciji, to se odmah manifestuje na klubove, a tako nešto nećemo dozvoliti. Fudbaleri igraju, zbog njih svi dolaze na stadione, a na savezu i klubovima je zadatak da stvore kult pravih sportskih radnika, sudija, trenera… Uspeli smo, ali smo još uvek daleko od željenog cilja, moderne i po visokom standardima organizovane sportske institucije„-poruka je predsednika Fudbalskog saveza grada Čačka Nenada Stankovića.

Nastavak na FudbalSrbija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta FudbalSrbija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta FudbalSrbija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.