Enrike je definitivno majstor za Čola Simeonea: Barsa het-trikom izludela besne Atletikove ratnike! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Jan.2015, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enrike je definitivno majstor za Čola Simeonea: Barsa het-trikom izludela besne Atletikove ratnike! (VIDEO)

Katalonci treći put u poslednjih mesec dana pobedili Jorgandžije (3:2), koji nisu mogli sportski da podnesu novu kapitulaciju i oproštaj od Kupa kralja

I nad Dijegom Simeoneom ima pop! Igrao se trener Atletika prošle sezone sa zemljakom na klupi Barselone Tata Martinom, ostavio ga bez pobede u šest međusobnih duela, ali izgleda da je harizmatični Argentinac naišao na „tvrdo“. Tačnije, naleteo je na brata po tempramentu Luisa Enrika i dobrano dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << po nosu. Barselona je i treći put savladala Atletiko Madrid u poslednjih mesec dana, pokazala da je tim koji ove sezone može da juriša na trofeje u svim takmičenjima. Večerašnji trijumf u ludoj utakmici na neprijateljskom Visente Kalderonu bio je dovoljan da se overi plasman u polufinale Kupa Kralja (3:2), i da se dodatno izritiraju Spartanci Dijega Simeona koji su bili dželati prošlogodišnjih šampionskih ambicija katalonskog velikana.

Ponovo je veliki španski derbi bio satkan od emocija i strasti,od besa usmerenom ka glavnom arbitru, od dva crvena kartona,  a najviše od kvalitetnog fudbala. Kada je u prvom minutu „ranoranilac“ Fernando Tores (u uvodnoj fazi meča presudio i Real Madridu), izlomio kičmene pršljenove Maskeranu, a potom sa 16 metara pogodio mrežu Ten Štegena činilo se da ćemo gledati „rimejk“ polufinala Lige šampiona.

Barselona je ostala bez kapitala sa Nou Kampa, ali je ovog puta bila dovoljno snažna da se odupre specijalnim jedinicama Dijega Simeonea. Izgleda da je Luis Enrike definitivno našao sastojak kojim je razblažio neverovatnu agresiju Atletiko Madrida. Posle sjajne dvopotezne akcije Mesija i Suareza Brazilcu Nejmaru je ostavljen brisan prostor da lako prevari Slovenca Oblaka.

POKLON PENAL I DVA GOLA NEJMARA

Bio je ovo atipična predstava od onih koje gledamo kada se sastanu Atletiko i Barselona. Atipično je i to da su Jorgandžije dobile poklon od sudije Hila koji je prestrogo dosudio penal za domaćina posle kontakta između Huanfrana i Maskerana (koji je uzgred rečeno bio van 16 metara). Međutim, novi minus na kontu naterao je fudbalere Barselone da se „otkače“, i zaigraju kao nekad.

Bez Dijega Godina odbrana Atletika nije imala potrebnu čvrstu, što se najbolje videlo u 38.minutu. Majstori prekida-dobili su gol posle kornera. Najviši u skoku bio je Buskets, a loptu u mrežu Atletika zakucao je nespretni Miranda-2:2. Već tada se nazirao kraj koji je odsvirao u finišu prvog dela Nejmar. Mesi je u karakterističnom stilu povukao loptu, odigrao u pravom trenutku do Albe koji je u padu centrirao... Brazilcu je ostalo samo da ćušne loptu u mrežu... Od tog trenutka igrači Atletiko Madrida izgledali su kao razjareni bikovi u koridi.

Svesni da će im se omraženi likovi iz Barselone treći put u kratkom intervalu narugati u lice totalno su psihički pukli. Gabi je zbog  nasrtaja na Nejmara dobio crveni karton, Arda Turan je kopačkom gađao sudiju Hila. Tukli su Katalone kao volove u kupu i to bez preke potrebe.  Tako je rezervista Suarez na brutalan način startovao na mesija i zaradio isključenje. Međutim, večeras je na Kalderonu pobedio bolji tim.

Barsa je pronašla šifru za Jorgandžije. Tome u prilog i suv govor brojki: poslednja tri meča-tri pobede. Uz gol razliku 7:3



(Foto Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.