EURO - PRESEK DANA: Ronaldo u zaršnici slomio Mađare, autogol presudio Pancerima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2021, 08:59

EURO - PRESEK DANA: Ronaldo u zaršnici slomio Mađare, autogol presudio Pancerima (VIDEO)

Nemci nadigrali Galske petlove u drugom poluvremenu.

Kao i četvrtog dana na Evropskom prvenstvu, tak osu i petog odigrane samo dve utakmice, obe iz grupe F. Portugal je uspeo da savlada Mađarsku golovima u poslednjhi desetak mnitua meča, dok je u derbiju prvog kola Francuska osvojila tri boda protiv Nemačke autogolom Matsa Humelsa.

Pred punom ''Puškaš'' arenom u Budimpešti odigrana je dobra fudbalska predstava u kojoj se Mađari nisu obrukali protiv Portugala. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Naprotiv, imao je domaćin svoje šanse i pripretio je u par navrata, ali je sreća bila na strani Portugala kao i klasa Kristijana Ronalda. Branilac titule poveo je u 84. minutu golom Gererira kada je lopta posle njegovog šuta zakačila VIlija Orbana, da bi Ronaldo sa dva gola u 87. iz penala i u 90+2. minutu dotukao borbene Mađare. Ronaldo je postao i rekorder Evropskih prvenstava jer mu je ovo peti šampion Starog kontinenta na kojem igrač.

U derbiju kako grupe F tako i prvog kola Evropskog šampionata, Francuska je minimalnim rezultatom savladala Nemačku na ''Alijanc'' areni u Minhenu. Od starta je bilo žestoko, Nemci su imali inicijativu i stvorili nekoilko prilika, ali je odbrana Galskih petlova sve zaustavila. Došao je red na Frtancuze koji su imali dobre šanse preko Pogbe i Mbapea, da bi Mats Humels autogolom u 20. minutu doveo Francusku u vođstvo pri pokušaju da izbaci centaršut Lukaša Ernandeza. Do poluvremena je Nemačka mogla da izjednači preko Gundogana koji je sa nekoliko metara promašio ceo gol. U nastavku su Panceri nametnuli još jači tempo, Francuzi su bili u defanzivi, ali nisu Nemci uspeli da stignu makar do izjednačenja.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda Natalija Vajdova, ćerka Marjana Vajde.
Pogledaj vesti o: Evropsko prvenstvo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.