EP (U21) - Kijeza za velika dela, domaćin bolji od Furije! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Jun.2019, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EP (U21) - Kijeza za velika dela, domaćin bolji od "Furije"! (video)

Na stadionu "Renato Dalara" u Bolonji reprezentacija Italije bolja od Španije u okviru grupe A.

U okviru grupe A Evropskog prvenstva za igrače do 21 godine reprezentacija Italije je savladala Španiju rezultatom 3:1 (1:1) nakon preokreta.

Bez velikih šansi na obe strane, skoro svaka da je iskorišćena na ovom meču, a prvu je u gol pretvorio sjajni Dani Sebaljos. Ovaj fudbaler je postigao najlepši gol na >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Evropskom prvenstvu do sada, opalio je sa 20-25 metara, ubio je pauka za 0:1. Igrao se 9. minut.

Španci organizovaniji do sredine prvog poluvremena, a onda nešto bolja igra Italijana koji do izjednačenja stižu iz prve prave prilike na ovom meču.

Igrao se 36. minut utakmice kada je Federiko Kijeza uspeo da prođe po levoj strani, uđe u kazneni prostor, pa da u bliži ugao golmana Simona pošalje loptu u mrežu. Velika greška golmana španske reprezentacije, ali ne umanjuje majstoriju Kijeze.

Po polušansa za Italiju i Španiju do 64. minuta kada smo videli novi gol u mreži Španije. Tada je došlo do opšte pometnje za reprezentaciju Španije u odbrani, lopta je došla do Kijeze koji je bio na pravom mestu za 2:1.

Nije to bilo sve od Italijana na ovom meču, u 82. minutu je iz penala Pelegrini doneo konačnih 3:1 čime je potvrdio pobedu "Azura". Prethodno je sudija gledao VAR, možda čak i minut nakon duela u kaznenom prostoru.

Bez samopouzdanja Španaca do kraja, mogli smo samo da vidimo gol u njihovoj mreži, ali je ostalo 3:1 do samog kraja.

Na tabeli Italija i Poljska imaju po 3 boda, bez bodova su Španija i Belgija.

Podsećamo, samo najbolje ekipe iz tri grupe idu u polufinale, kao i najbolja drugoplasirana iz tri grupe, pa je Španija sada u debelom problemu.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Kjeza zauzdao "furiju", mladi Italijani do pobede na startu EP do 21

Izvor: B92, 16.Jun.2019

Mlada reprezentacija Italije pobedila je na startu Evropskog prvenstva fudbalera do 21 godine rivale iz Španije sa 3:1...Bio je to sjajan derbi meč odigran na stadionu u Bolonji, a obeležio ga je napadač Fiorentine Federiko Kjeza strelac dva gola za "azure"...Tako su Italijani već posle mečeva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.