EL: Drama u Kaunasu i pobeda Himkija nakon preokreta

Izvor: Sportske.net, 23.Nov.2018, 21:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Drama u Kaunasu i pobeda Himkija nakon preokreta

Ekipa Jorgosa Barcokasa došla je do trećeg trijumfa ove sezone.

Čudan meč u "Žalgirio areni", domaćin je razbijao rivala u prvom poluvremenu, a onda se za tren sve okrenulo, pa su gosti iz Rusije slavili rezultatom 83:84.

Kontrolisao je Žalgiris stvari u prvoj četvrtini, nakon 10 minuta imali su sedam poena prednosti.

U nastavku dolaze i do +10, ali finiš prvog poluvremena pripada gostima, koji uspevaju da smanje deficit na dva poena pred veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << odmor.

U trećoj četvrtini ubrzo dolaze i do preokreta, tesno je bilo do kraja pomenutog perioda, ali je Himki na poslednji odmor otišao sa suficitom, doduše od samo jednog poena.

Vodili su gosti uporno u nastavku, nije im domaćin dozvoljavao da se odlepe, ali nisu ni oni Žalgirisu dozvoljavali preokret.

Ušlo se u penal završnicu, u kojoj su gosti uspeli da sačuvaju prednost, te su upisali trijumf i izjednačili se sa večerašnjim rivalom (oba tima imaju skor 3-6).

Po pravilu je Himki do trijumfa vodio Aleksej Šved sa 25 poena, Džordan Miki je bio odličan sa 19 poena, šest skokova i po dve asistencije, ukradene lopte i blokade, dok je vrlo dobar bio i Stefan Marković sa 13 poena i tri asistencije.

U redovima Žalgirisa dabl-dabl Brendona Dejvisa (23p, 13sk), pratili su ga Grigonis sa 13 poena, kao i Vajt (9sk) i Volters sa po 12 poena.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Šved je Šved! Plus Marković sa trojkama

Izvor: MozzartSport.com, 23.Nov.2018

Neizvesna utakmica do poslednjih sekundi u Žalgirio Areni i pobeda Himkija na kraju od 83:84. Tim iz Podmoskovlja stigao je do prvog slavlja u gostima i to najviše zahvaljujući fenomenalnom Alekseju Švedu. On je na ovom duelu dao 25 poena, imao čak 10 asistencija i četiri skoka. Pomagao mu je Stefan...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.