EL: Crveno-beli ne zaziru od kraljevića, pripremaju čudo pred 20.000 navijača

Izvor: Sportal.rs, 02.Jan.2015, 09:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Crveno-beli ne zaziru od "kraljevića", pripremaju čudo pred 20.000 navijača

U rasprodatoj "Kombank areni" košarkaši Crvene zvezde Telekom već 2. januara odigraće prvi meč Top 16 faze Evrolige. Crveno-belima u goste dolazi Real Madrid, jedan od najvećih klubova Starog kontineta i kandidat za osvajanje elitnog takmičenja.

Real je regularnu fazu Evrolige završio na prvom mestu grupe A, u kojoj je nastupao zajedno sa Efesom, Žalgirisom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Nižnjim, Uniksom i Sasarijem, sa skorom 8-2. Ekipi trenera Pabla Lasa ne ide u ACB ligi kao minule sezone, nakon dobrog otvaranja ima četiri poraza u pet poslednjih utakmica. Pored toga što je u lošoj formi "kraljevskom klubu" je i uzdrmano samopouzdanje, a videćemo da li će i koliko znati to da iskoriste učenici Dejana Radonjića.

Trener crveno-belih svestan je da će njegov tim protiv sebe imati jednog od glavnih favorita za osvajanje takmičenja.

- Prošle godine su bili apsolutni favoriti, što ih sada možda još više optereti da ispune svoj ambiciozni cilj. Ne treba ih posebno analizirati, imaju igrače koji su pojedinačno plaćeniji nego ceo naš tim zajedno. Realno su kandidati za osvajanje Evrolige - smatra Radonjić i podseća da su karte rasprodate za samo dva sata.

- Sama činjenica da su karte otišle za nekoliko sati jasno govori u kakvom će se ambijentu igrati. Mi imamo imperativ da odigramo maksimalno moguće, a o motivaciji nema potrebe da pričamo, znamo s kakvom ekipom igramo. Mi smo daleko najmlađi tim u Evroligi, a ovih 14 utakmica treba iskoristiti na najbolji način. Pružićemo sve od sebe da naše zadovoljstvo bude kvalitetno.

Evroliga, Top 19

Grupa E

Petak

Crvena zvezda Telekom - Real Madrid 19.00

ALBA - Barselona 20.00

Utorak

Galatasaraj - Žalgiris 78:69

Panatinaikos - Makabi 83:76

Grupa F

Petak

Fenerbahče  - CSKA 19.00

Laboral Kuća - Efes 21.00

Milan - Nižnji Novgorod 21.00

Unikaha - Olimpijakos 21.00

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EVROLIGA: Zvezda i 20.000 ‘ludaka’ s trbina skidaju krunu ‘Kraljevskom klubu’

Izvor: HotSport.rs, 02.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde večeras će od 19:00 sati u grotlu Kombank arene odigrati svoj prvi meč Top 16 faze sa Realom iz Madrida.. Renome protivnika sam po sebi dovoljno govori. Nije ni čudo, kada je rival crveno-belih klub koga nazivaju kraljevskim.. Međutim, igrači Reala sigurno znaju da su...

Nastavak na HotSport.rs...

Radonjić za B92: Teže je biti trener nego igrač

Izvor: B92, 02.Jan.2015

Da bi se dočekao uspeh, potreban je kontinuitet u radu, često se čulo iz grla navijača Crvene zvezde u 21. veku. Retko koji trener dobijao je šansu da duže ostane na klupi koja se permanentno ’drmala’, a Dejan Radonjić tu je više od godinu i po dana. Crveno-beli ove sezone pružaju briljantne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.