Zvezdin šef Luka Mitrović: Ovaj tim je gladan trofeja! Napravili smo dobru podlogu, a sada sledi ono najbolje

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2015, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdin šef Luka Mitrović: Ovaj tim je gladan trofeja! Napravili smo dobru podlogu, a sada sledi ono najbolje

"Već sada nas čeka meč sa Realom i možda je upravo ova utakmica jedna od najvećih u nekoj novijoj istoriji Crvene zvezde", poručio je kapiten crveno-belih...

Ako se po jutru dan poznaje, onda košarkaše Crvene zvezde čeka sezona iz snova! Već na pola puta do konačnog cilja možemo dati jedan siguran zaključak - da je Zvezda već ima najbolju sezonu u poslednjih 15 godina! Crveno-bela lađa mirno plovi vodama Jadrana, a sa skorom od 15 pobeda i jednim krompirčetom u sekciji >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gde se pišu porazi, upisala se u anale regionalnog takmičenja. Na sve to Crvena zvezda je u svojoj drugoj sezoni u Evroligi napravila podvig vredan divljenja - postala je prvi klub iz Srbije koji je u TOP 16 fazu otišao sa pozitivnim učinkom posle grupne faze, što je izuzetan rezultat najmlađe ekipe u društvu evropskih velikana.

Na pravi put, prepun uspeha, osmeha, velikih pobeda i istorijskih momenata tim sa Malog Kalemegdana poveo je jedan od najmlađih kapitena u istoriji Crvene zvezde - Luka Mitrović. Krilni centar koji likom podseća na klinju koji tek uči "zanat", ali igrom prekaljenog asa i britkog uma.

Podsetio je mnoge Luka Mitrović da i Crvena zvezda ume da "proizvede" ime iz svoje škole, a partijama koje pruža oduševio je i ostavio košarkaške kritičare bez daha. Ipak, on veruje da može još mnogo bolje, kao uostalom i kompletan tim.
"Svima je jasno da uvek može bolje. Ali, ova 2014. godina bila je dosta uspešna za Crvenu zvezdu i bila je znatno uspešnija nego prethodne, što je i neki osnovni cilj našeg kluba - to je konstantan napredak kao klub, kolektiv i ekipa", rekao je  Mitrović za MOZZART Sport.

Nije teško pretpostaviti da je Luka izuzetno ponosan i srećan što je upravo on vođa jedne od potencijalno najvećih generacija crveno-belih. Ali, nije se dao omesti u pripremama za predstojeće izazove, već je oprezno najavio pohod na što bolji rezultat do kraja sezone.
"Početak sezone protekao je kako se samo poželeti može! S tim na umu, mi smo ovu 2015. dočekali u vrlo dobrom raspoloženju, posebno ako pogledate rezultate koje je klub ostvario do sada. Ja se samo iskreno nadam da će nas u novoj godini zdravlje poslužiti kako bismo mogli da nastavimo sa uspesima" .

Kada je reč o ambicijama i ciljevima, oni su potpuno jasni - to su trofeji i samo trofeji! To je ono što mladi kapiten želi za kompletnu generaciju koju vodi  Dejan Radonjić, ali i za sve buduće ekipe koje budu stasavale i dolazile na Mali Kalemegdan.
"Znaju se ambicije svih nas u klubu, znaju se ambicije navijača. I moje ambicije se poklapaju sa tim željama. Crvena zvezda je ekipa gladna trofeja! Napravili smo dobru podlogu, ali ono najbolje tek dolazi kako bi se te ambicije ispunile".

Po prvi put u XXI veku Crvena zvezda će biti učesnik druge faze najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Poznato je da će crveno-beli koplja ukrštati sa Barselonom, Galatasarajem, Panatinaikosom, Makabijem, Albom i Žalgirisom, a prvi klub koji će se naći na parketu Arene biće Kraljevski klub - Real Madrid!
"TOP 16 fazu Evrolige čini sam krem evropske košarke, tu nema lakog protivnika! Imate sedam jakih rivala, od kojih se ne zna koji je jači od prethodnog. Već sada nas čeka meč sa Realom i možda je upravo ova utakmica jedna od najvećih u nekoj novijoj istoriji Crvene zvezde". 

O šansama ove generacije da već u svojoj drugoj evroligaškoj sezoni ode i korak dalje, tačnije u eliminacionu fazu, Mitrović nije želeo previše da diskutuje. Vrlo smirenim tonom 21-godišnji reprezentativac Srbije govorio je o predstojećem setu od 14 utakmica kao jednoj velikoj školi za  Radonjićeve momke.
"Protiv Reala nas očekuje pravi spektakl, to je sigurno. Svaki meč u TOP 16 fazi biće za nas jedna velika škola, uživaćemo u svakom meču, ali pokušaćemo da budemo što konkurentniji. Da ostvarimo što više pobeda i budemo uspešni".

Golobradi Novosađanin nije krio da su navijači imali ogromnu ulogu u velikim pobedama Crvene zvezde. Ali, nije želeo ni da umanji značaj jakog kolektiva, snažnog timskog duha, te fantastične atmosfere koja vlada u svlačionici.
"Mislim da smo u prvoj fazi Evrolige svima jasno stavili do znanja da im neće biti nimalo lako da nas pobede, da će morati dobro da se pomuči. Tako će biti i sada, kada igramo drugu fazu takmičenja, sa najboljim evropskim timovima. Videli i sami koliko nam znači puna Arena, a ja se najiskrenije nadam da će nas bodriti i nositi kao što su to radili do sada".

Za kraj, upitali smo  Luku šta je poželeo uoči dočeka Nove godine?
"U 2015. godini svojim saigračima i sebi, kao i svim čitaocima želim zdravlja, pre svega... A za sve ostalo pobrinućemo se mi... Da ova godina bude što bolja i što uspešnija", zaključio je razgovor Luka Mitrović .

(FOTO: MN Press)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.