VREME JE ZA RUŠENJE KRALJA: Zvezda spremna da iznenadi Real!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jan.2015, 07:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VREME JE ZA RUŠENJE KRALJA: Zvezda spremna da iznenadi Real!

Crveno - beli košarkaši od 19 časova igraju pri meč druge faze Evrolige protiv najvećeg kandidata za osvajanje ovog takmičenja

Košarkaši Crvene zvezde danas startuju u TOP 16 fazi Evrolige, a rival u rasprodatoj KOMBANK areni biće madridski Real.

Crveno-beli u euforičnom raspoloženju dočekuju najvećeg kandidata za osvajanje titule prvaka Evrope, nakon 15 pobeda na startu Jadranske >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << lige, ali i zbog drugog mesta i pozitivnog skora (6-4) u prvoj fazi najelitnijeg takmičenja. Karte za meč planule su za nešto više od sat vremena i očekuje se da podrška sa tribina, kao i u dosadašnjem toku Evrolige, igračima bude vetar u leđa.

Zvezda i Real sastaće se 12. put u klupskoj istoriji, Madriđani su pobedili sedam puta, ali crveno-beli se sa setom prisećaju duela iz 2006. godine kada su u Pioniru slavili sa ubedljivih 100:81.

Foto: Marko Todorović

Trener Dejan Radonjić, od kada je na klupi Zvezde, protiv španskih ekipa ima svih osam pobeda, padali su Laboral, Bilbao, Valensija, ali rival nije bio Real. Novi veliki ispit za mladi tim Zvezde, koji ulazi kao autasajder protiv Reala i ekipe kojoj je ove sezone cilj da na domaćem parketu i fajnal-foru ponovo dotakne krov Evrope.

Radonjić je uoči meča istakao da očekuje još jedan spektakl i dodao da verujem da njegov tim može da iznenadi favorizovani Real.

- Za sve nas sjajan poklon za novogodišnje praznike. Ne treba posebno pričati o našoj motivaciji, a u svaki meč idemo na pobedu. Činjenica da su karte rasprodate govori o tome kakav će ambijent biti. Motivisani smo da zabeležimo pobedu, a čuda se nazivaju tim imenom, jer se ne desavaju svakog dana – rekao je Radonjić.

Foto: Marko Todorović

Košarkaši Nikola Kalinić i Stefan Jović poručili su da jedva čekaju utakmicu protiv slavnog kraljevskog kluba.

- Želimo da odigramo sjajnu utakmicu, očekujem još jedan spektakl u Areni, prodate su sve ulaznice, biće paklena atmosfera i želimo da odigramo tu utakmicu najbolje što možemo. Želimo da se merimo sa njima, da vidimo gde se nalazimo i na čemu treba da radimo – rekao je Kalinić Tanjugu.

Foto: Marko Todorović, Euroleague.net

Njegov saigrač iz reprezentacije Stefan Jović kao najveću opasnost naveo je tandem Madriđana Serhio Rodrigez – Rudi Fernandez.

- Predstoji nam još jedna u nizu važnih utakmica, svi sanjamo da igramo protiv Reala. Biće spekatakl i sa nestrpljenjem očekujemo početak utakmice – naveo je Jović.

Utakmica prvog kola E grupe TOP16 faze Evrolige između Crvene zvezde i Reala igra se sutra od 19 sati.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Crvena zvezda poražena od Reala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Reala iz Madrida sa 79:72 (15:12, 19:19, 24:14, 27:21), u utakmici 1. kola E grupe Top 16 faze Evrolige.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Zvezda danas dočekuje Real u prvom kolu Top 16

Izvor: Beta, 02.Jan.2015

BEOGRAD, 2. januara 2015. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u petak uveče u beogradskoj Areni ekipu Real Madrida u prvom kolu Top 16 faze Evrolige...Meč počinje u 19.00, a sve karte su rasprodate. Zvezda u Top 16 fazi igra u grupi u kojoj su još i Galatasaraj, Panatinaikos, Alba, Barselona,...

Nastavak na Beta...

EL: Kraljevi stižu u Arenu

Izvor: B92, 02.Jan.2015

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova dočekuju madridski Real u „Kombank areni“ na startu Top16 faze Evrolige...Za tu utakmicu vlada veliko interesovanje, a sve karte za duel ’crveno-belih’ i ’kraljevskog kluba’ su rasprodate...Real je jedan od najvećih kandidata za osvajanje titule u...

Nastavak na B92...

Blažič: Kakva NG, Real je važniji

Izvor: B92, 02.Jan.2015

Bek Crvene zvezde Jaka Blažič nada se da će podrška sa tribina pomoći njegovom timu u meču sa Real Madridom u prvom kolu Top 16 faze Evrolige..."Jedna su od najboljih ekipa u Evropi – ne znam koga da izdvojim jer na svakoj poziciji imaju vrhunske košarkaše. Mi moramo da verujemo u sebe. Očekujem...

Nastavak na B92...

Real(no) jači!

Izvor: Mondo, 02.Jan.2015

Crveno-beli u 26. minutu vodili 43:42, ali su gosti preokrenuli serijom od 0:14 i rutinski priveli kraju meč 1. kola E grupe Top 16 faze...Novogodišnji poklon, koji su košarkaši Zvezde poželeli na početku sezone, uručen im je već 2. januara. U krcatoj Kombank areni počeli su učešće u Top...

Nastavak na Mondo...

Zvezdi nedostajao Vilijams: Cirbes i Mitrović malo da se sruši moćni Real (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jan.2015

Crveno-beli košarkaši drugu fazu Evrolige započeli porazom od madridskog Reala koji je krajem treće deonice rešio sve dileme - 79:72..Ni to što su najtrofejniji i najbogatiji klub Evrope, kao ni to što su prvi pretedenti za osvajanje pehara, nije presudilo da Real iz Madrida savlada Crvenu zvezdu...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.