E, to je pogrešna procena: Real propustio da kupi Nejmara za 60.000 evra!

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

E, to je pogrešna procena: Real propustio da kupi Nejmara za 60.000 evra!

Transfer novog čuda brazilskog fudbala, Nejmara, u Barselonu koštao je španski klub 57 miliona evra, koliko je moralo da se plati da bi ga se Santos odrekao, ali je Nejmar mogao da za 950 puta manje novca pređe u Real.

Priča počinje 2005. godine, kada je tada 14-godišnji Nejmar došao na probu u slavni madridski klub.

Iako je zadivio skaute "kraljevskog kluba", u Realu nisu želeli da obave transfer. Razlog je bio što je tadašnji sportski direktor Reala Karlos >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Martinez procenio da je 60.000 evra previše da bi se angažovao 14-godišnjak.

Nejmar nije potpisao za Real. A, godine su prolazile. On je stasao u jednog od najkreativnijih fudbalera na svetu, za kog su se u prethodne dve sezone borili najveći evropski klubovi. Čak je i Real probao da ga "otme" Barsi 11 sati pre nego što je on ovog leta potpisao za najljućeg rivala. U pomenutom transferu od 57 miliona evra.

"Napravili smo (te 2005.) istorijski grešku. Mogli smo da imamo 'svog Mesija'", rekao je direktor Realove škole fudbala Alberto Hiraldez, prisećajući se podatka da je samo 60.000 evra trebalo uložiti - i Nejmar bi bio fudbaler madridskog Reala.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

E, to je pogrešna procena: Real propustio da kupi Nejmara za 60.000 evra!

Izvor: Dzungla.org, 06.Sep.2013

Transfer novog čuda brazilskog fudbala, Nejmara, u Barselonu koštao je španski klub 57 miliona evra, koliko je moralo da se plati da bi ga se Santos odrekao, ali je Nejmar mogao da za 950 puta manje novca pređe u Real.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.