Izvor: MozzartSport.com, 27.Avg.2020, 15:01

Dinamo opet prodaje za devet cifara: Lil poslao 10.000.000 za 18-godišnjeg štopera

Joško Gvardiol na ceni

Okruglo 10.000.000 evra već se slilo u maksimirsku kasu, a ne računamo tu 2.000.000 koliko će leći za Damijana Kondžora kad se realizuje njegov transfer u Eibar. Međutim, to je samo početak, jer prema informacijama iz Hrvatske Dinamo sprema bar još jedan veliki transfer. Jer Joško Gvardiol je odavno interesantan mnogim velikanima, a sad je u Zagreb stigla i prva konkretna ponuda. Portal 24sata.hr piše da je Lil ponudio 10.000.000 evra >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za 18-godišnjeg štopera.

Francuzi, redovni posetioci ovog sajta to već odavno znaju, traže zamenu za Brazilca Gabrijela Magaljaeša, takođe nekadašnjeg igrača Dinama, koji karijeru izvesno nastavlja u Arsenalu. Tako će Lil ostati sa samo trojicom štopera: 36-godišnjim Hoseom Fonteom, te dvojicom 20-godišnjaka Sventom Botmanom – stigao ove sezone iz Ajaksa na pozajmicu s obavezom otkupa za 8.000.000 evra – te Tijagom Đaluom.

U Hrvatskoj se nadaju da će Lilova ponuda samo pokrenuti licitaciju za Gvardiola koga od ranije simpatišu Roma, pa čak i slavni Bajern. Ako bi se to i desilo, cena bi mogla drastično da skoči.

Druga je stvar šta je najbolje za samog igrača. U Bajernu bi teško do prve postave, u Romi bi bilo lakše, ali Lil se poslednjih sezona profilisao kao klub koji je lansirao nekoliko velikih talenata, počevši od Viktora Osimena i Gabrijela (prvi ide u Napoli, a na obojici će klub ove sezone uzeti 110.000.000 evra), prošlog leta prodali su Nikolu Pepea (Arsenal), Rafaela Leaoa (Milan) i Tijaga Mendeša (Olimpik Lion) za 125.000.000...

Pa da vidimo šta će reći i igrač i klub. Sigurno je samo da će Dinamo opet prebaciti sumu od 20.000.000 evra na prodajama igrača što je uostalom na Maksimiru redovna pojava još od 2016. godine. A tu su još i Dominik Livaković, Amer Gojak, Lovro Majer, Mislav Oršić… Sve igrači koji bi mogli da značajno podebljaju balans na bankovnom računu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.