Izvor: MozzartSport.com, 25.Nov.2021, 18:58

Damnjanovićeva je vrsan špic “ubica”, Čankovićeva sve vidi, Srbija dominirala protiv Bugarske

Raspoloženje kvari povreda Dine Blagojević, moglo je da bude znatno ubedljivije od 3:0

Radovali smo se uspehu muške fudbalske reprezentacije Srbije posle pobede nad Portugalijom, a možemo da budemo zadovoljni kako napreduje i ženska reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Naše reprezentativke dočekale su Bugarsku u Staroj Pazovi i slavile su sa 3:0 (1:0). Potpuna dominacija je viđena, moglo je da bude i ubedljivije.

Najzaslužnija za ovaj trijumf >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bila je Jovana Damnjanović, devetka srpskog tima koja je pokazala koliko je opasna po protivnički gol. Nešto slično kao što je Aleksandar Mitrović u muškoj konkurenciji. Postigla je dva gola, a jedan je dodala Nevena Damjanović u 84. minutu i to posle udarca glavom od prečke. Treba pohvaliti i Jelenu Čanković koja je delila brutalne asistencije u drugom poluvremenu. Sve vidi na terenu.

Posle poraza od Nemačke i Portugalije, srpske reprezentativke vezale su dve pobede - nad Turskom i sada sa Bugarskom.

Raspoloženje kvari povreda Dine Blagojević koja je u 70. minutu promašila zicer, a tom prilikom se povredila (držala se za koleno) posle čega je u suzama napustila teren i to na nosilima.

🇷🇸🆚🇧🇬 | Стартних 1️⃣1️⃣#ŽenskiFudbal #FSS #FudbalJeZaDevojčice#SrcemSvim #Srbija #FIFAWWC pic.twitter.com/NeTBzl3dUP

Prvi gol pao je u 31. minutu. Posle ispucavanja Damnjanovićeva je dobila duel sa protivnicom na centru, bila je brža od dve igračice Bugarske, jedna je čak probala da je zaustavi očiglednim faulom i povlačenjem za ruku, ali je napadač našeg tima ostao na nogama, a onda je nažno šutirala i donela prednost našem timu.

Zaista su naše reprezentativke briljirale u prvom poluvremenu i prava je šteta što nisu na odmor otišle sa većom prednošću.

Tome u prilog ide i činjenica da su pogodile i prečku i stativu pre odlaska na pauzu. Da je samo jedan od ta dva šuta ušao u mrežu, u nastavku bi bilo manje brige i nervoze. Bugarke su u tim situacijama imale baš mnogo sreće. Visio je gol o tankom koncu, ali je Fortuna pomilovala goste.

Koliko su naše reprezentativke bile dominantne govori podatak posle 45 minuta: Srpkinje su imale 70% vremena loptu u svojim nogama i uputile su 11 šuteva ka protivničkom golu. Par puta su čak Bugarke izbacivale loptu sa gol-linije. Moglo je lako da bude još pogodaka.

To što su naše reprezentativke propustile u prvom, uspele su da nadoknade u drugom poluvremenu, a ponovo je bila precizna Damnjanovićeva. Vrhunska asistencija Čankovićeve tom prilikom.

Damnjanovićeva je pogodila stativu u 74. minutu kada ju je još jednom Čanković proigrala na majstorski način loptom u dubinu.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo (žene)

Srbija - Bugarska 3:0 (1:0)

/Damnjanović 31, 59, Damjanović 84/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.