Predstava Greta mlade niške rediteljke premijerno u Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2024, 10:04

Predstava "Greta" mlade niške rediteljke premijerno u Narodnom pozorištu

Publika će u subotu, 11. maja, u Narodnom pozorištu u Nišu moći premijerno da pogleda predstavu Greta, koju je režirala mlada Nišlijka Nevena Dimitrijević. Reč je o njenoj diplomskoj predstavi, rađenoj po tekstu Luca Hibnera. Karte se mogu kupiti na biletarnici, a predstava će se igrati na Maloj sceni.
Komad Greta premijerno je izveden 1997. u Berlinu. Publici pruža priliku da zaviri iza kulisa i vidi šta se tamo tačno dešava.
Predstava, kako navodi rediteljka, pokušava da odgovori na pitanja o pozorištu, poput onih - da li se glumci zaista poljube i kako se sav taj tekst nauči.
Dajemo publici priliku da zaviri u svet rađanja jedne predstave, ostavljajući joj prostor da...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.