Crnogorci na tapetu, Tereza Mej traži oštru kaznu od UEFA

Izvor: B92, 28.Mar.2019, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorci na tapetu, Tereza Mej traži "oštru kaznu" od UEFA

Britanska premijerka Tereza Mej zatražila je od međunarodnih fudbalskih organizacija da preduzmu oštre kaznene mere protiv Crne Gore.

Ona je zatražila to zbog navodnih rasističkih povika upućenih igračima engleske reprezentacije u Podgorici tokom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo.

"Vređanje kojim su Englezi bili izloženi bilo je odvratno i potpuno neprihvatljivo. Obaveza je UEFA da sada istraži kompletnu situaciju. Zbog toga ih pozivamo da što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre preduzmu oštre i brze mere“, rekao je portparol britanske premijerke Džejms Slek, javio je AP.

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je u utorak disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici sa Engleskom u kvalifikacijama za EURO 2020.

Engleska je u Podgorici pobedila sa 5:1, a igrači gostujućeg tima bili su na meti rasističkih ispada navijača.

Selektor Engleske Geret Sautgejt izjavio je da su uvrede na rasnoj osnovi upućene levom beku Deniju Rouzu, nakon što je u poslednjim trenucima utakmice dobio žuti karton.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tereza Mej od UEFA-e traži oštre sankcije za Crnu Goru

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Mar.2019

Tereza Mej, premijerka Velike Britanije, od Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) zatražila je "oštre sankcije za Crnu Goru".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.