Izvor: MozzartSport.com, 10.Nov.2020, 13:48

Buongiorno Italia: Pirlov Juve je nedovršen, Konteov Inter nema cinizam, Milan može do skudeta

Roma na nivou velikog tima, Lacio pod sve većom pažnjom zbog spornih testova

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Brojna analize prvih sedam kola u novom šampionatu zauzimaju najveći prostor u italijanskoj sportskoj štampi. Dobar start Milana, Rome i Napolija je prouzrokovao da se stavljaju pod lupu mogućnosti tih timova da se bore za skudeto, a slabiji početak Juventusa i Intera je naveo na brojna preispitivanja o slabostima dva najveća italijanska kluba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
LA GAZZETTA DELLO SPORT

Najčitaniji italijanski dnevnik otvara današnje izdanje za pričom o Milanu koji se nalazi na prvom mestu Serije A posle sedam kola. “Šampionska rika”, je vodeći naslov za seriju tekstova u kojima se analiziraju razlozi dobrog starta Rosonera i predviđa razvoj u daljem toku šampionata. “Uprkos remiju sa Veronom, Milan je osvojio osam bodova više u ovoj sezoni nego u prethodnoj posle prvih sedam mečeva u Seriji A”, konstatuje Gazeta. Na drugoj i trećoj strani se dodaje da Inter i Juve imaju šest bodova manje u odnosu na prethodnu godinu. Takođe se pravi komparativno poređenje Milanovih parametara u poslednje dve sezone: odnos golova je 6 prema 16, u prošloj sezoni Donaruma je devet puta vadio loptu iz mreže, ove sedam, broj šuteva na gol je 76 prema 90, centaršuteva 22 prema 40. Kao igrači koji su najviše napredovali uz Ibrahimovića navode se Kesi, zajedno sa Salemakersom i Leaom.

Arigo Saki, kreator prvog trijumfalnog Berluskonijevog Milana, tvrdi da Stefano Pioli ima sve regularne karte da osvoji šampionski naslov: “Titula je na dohvat ruke Pioliju. Zlatan mora da bude strpljiviji sa mlađim saigračima”, poručio je u intervjuu Saki. Bivšeg trenera je posebno iznenadio Kjer koji je postao stub odbrane a za Leaa tvrdi da ima štofa da postane top fudbaler.

Gazeta posvećuje veliki prostor Juveu i Interu koji se predstavljaju i dalje kao glavni favoriti za osvajnje skudeta. Milanski dnenvik ulazi u detalje zbog čega su timovi Andree Pirla i Antonija Kontea počeli loše sezonu i koliko je realna opasnost da ovo bude godina tranzicije za Bjankonere i Nerazure.

Juve: Dibalina crna godina, nedostaje plejmejker. Pirlov tim je nedovršen”, zaključak je detaljnog promatranja Stare dame u prvim mesecima nove sezone. U tekstu se zaključuje da tim izgleda rasejan i nedovoljno koncentrisan te da je potrebno više zalaganja kako od senatora tako i od novih pojačanja.

Inter i Konteovi rebusi: škripi u odbrani, čeka se pravi Hakimi a timu nedostaje cinizma da zatvori utakmice na vreme”, ističe Gazeta da u ovoj sezoni niko nije nadigrao Inter, ali da Nerazuri nisu uspeli da pronađu pravi put. Kad su mogli da pobede, remizirali su. Kad je trebalo da igraju nerešeno, izgubili su. List takođe podvlači da Konte ima previše nerešenih pitanja u timu i jasnih rešenje za pojedine ulogu u ekipi.

Fjorentina je odlučila, počinje Prandeli bis”, izveštava Gazeta o dugo najavljivanoj promeni na klupi Ljubičastih. Ipak, u tekstu se naglašava da je Prandeli samo prelazno rešenje do kraja sezone a da će u junu biti započet novi ciklus Fjorentine sa Mauricijom Sarijem, Ivanom Jurićem ili Lučanom Spaletijem.

“Skandal Lacio: zaplenjeno 95 briseva za kontraanalizu”, nastavlja Gazeta pomno da prati tok istrage sporstkih i redovnih tužilaca koji istražuju da li je klub predsednika Klaudija Lotita ispoštovao sve norme protokola FS Italije i da li je bilo ili ne krivičnih dela. List piše da je tužilaštvo već poslalo svih 95 zaplenjenih briseva igrača Lacija na novu analizu a da je lekar Lacija Ivo Pulčini odložio svoje saslušanje iz zdravstvenih razloga.

CORRIERE DELLO SPORT

“Roma, brojevi na nivou velikog tima”, pravi rimski dnevnik prvi ozbiljniji presek starta sezone i konstatuje da je tim Paula Fonseke počeo mnogo bolje sezonu nego što se to predviđalo. O tome svedoče i statistike koje upućuju na to da je Roma uputila najveći broj udaraca u okvir gola u Seriji A kao i da u poslednje četiri sezone nije postigla toliko golova na startu kao u ovoj (16).

Sreća u nesreći za Đalorose je i da su Pelegrini, Mirante i Santon rezultirali pozitivni na Kovid 19 kada je počela pauza u prvenstvu zbog obaveza prema reprezentacijama i sva trojica će imati dovoljno vremena da postanu negativni i budu srpemni za nastavak šampionata.

List piše i da Roma ne odustaje od namere da nadoknadi bod iz Verone koji je izgubila zbog birokratske greške koja nije uticala na rezultat meča na Bentegodiju. Podsetimo zbog toga što je Dijavara bio vođen kao igrač ispod 23 godine utakmica je registrovana sa službenih 3-0. Romina argumentacija je da su oni imali kvotu igrača mlađih od 23 godine u timu i bez Dijavare i da zbog toga nisu ostvarili nikakvu prednost od birokratskog previda.

Mhitarjan, golovima odgovara na rat”, piše Korijere da najbolji igrač Rome u ovom momentu ne zaboravlja svoju otadžbinu i čvrsto svojim izjavama i nastupima stoji iza Jermenije u sukobu sa Azerbejdžanom.

I Korijere se bavi istragama nadležnih organa o radu laboratorije iz Avelina koja je analizirala briseve na Kovid 19 igrača Lacija. Po njihovim informacijama državno tužilaštvo će danas predati medicinskoj ustanovi Moskati da analizira sedam uzoraka koje su obrađivali u laboratoriji “Futura Diagnostica” u Avelinu. Prenose se i reči vlasnika laboratorije Valtera Takonea koji je apsolutno uveren u ispravnost njihovih nalaza i poštovanja protokola obrade briseva. Na drugoj strani se prati i rad istražitelja FS Italije koji su se koncentrisali na komunikaciju između Lacija i nadležnih sanitarnih organa u Rimu.

“Lacio za preokret, niko u Evropi ne čupa bodove kao Nebeskoplavi”, piše Korijere da nijedan tim u pet najjačih evropskih liga nije uspeo da se vrati u igru i osvoji bod ili sva tri pošto je gubio meč. U prethodnoj i ovoj sezoni Lacio je uspeo da “iščupa” 33 boda, na drugom mestu je Atalanta sa 30 a Liverpul je na trećoj poziciji sa 28 bodova.

“Napoli se ne predaje! Oštećeni smo odlukom da se meč sa Juventusom registruje 3-0”, naslov je priče u kojoj se podseća da je odloženo izjašnjavanje drugostepenog organa po žalbi Azura na odluku da se da pobeda Bjankonerima za zelenim stolom 3-0 nakon nedolaska Napolija na meč u Torino. Pravni tim Napolija zastupa tezu da je klub ispoštovao sva pravila i protokol FS Italije i da je bio primoran da se povinuje naređenju nadležnih sanitarnih organa u Napulju.

TUTTOSPORT

“Dibala. SOS Del Pjero!”, podseća Tutosport svoje čitaoce da Argentinac prolazi kroz sličnu situaciju u kojoj je bio Alesandro Del Pjero kada se oporavljao od povrede kolena. “Osim što bi mogao da poželi srećan 46. rođenada Del Pjeru, Dibala bi mogao da se obrati bivšoj “desetki” za par saveta kako da izađe iz aktuelne krize”, sugeriše na naslovnoj strani torinski dnevnik fudbaleru Juventusa.

Na unutrašnjim stranama osim saveta Del Pjera se navode i tri stvari koje bi trebalo da Dibala da napravi kako bi izašao iz tunela: “Popravljanje fizičke forme, bolja taktička priprema i apsorbovanje zahteva Pirla, poboljšanje odnosa sa upravom kluba”. U tekstu se kaže da je ostanak Dibale u Torinu odlična prilika da napravi pomak na sva tri plana, uključujući i da se sretne sa sportskim direktorom Fabijom Paratičijem i u četiri oka razjasne sve sporove i nedoumice.

“CR7 spreman da igra”, najavljuje list da će Ronaldo uprkos povredi na meču sa Lacijom biti spreman da igra mečeve sa Francuskom i Hrvatskom dok će preskočiti prijateljski meč sa Andorom.

Konte, osporavan i kritikovan”, prenosi ispod zaglavlja list da su navijači ali i čitavo okruženje Nerazura nezadovoljni igrom, rezultatima i ponašanjem trenera Intera. “Samo tri pobede u prvih deset utakmica su izbacile na površinu sumnje u kvalitet primirja između uprave kluba i trenera sklopljenog tokom leta. Prolazak u osminu finala Lige šampiona je prva velika prepreka koju će Konte morati da preskoči ako želi da smanji senku Maksa Alegrija koja je sve vidljivija”, tvrdi Tutosport i dodaje da je pogrešno uverenje da plata od 12 miliona evra po sezoni ne dozvoljava ozbiljno razmišljanje o otkazu Konteu u slučaju neostvarenih ciljeva.

“Inter već razmišlja o nasledniku Eriksena”, izveštava se da je prodaja Danca u januaru izvesna i da Nerazuri traže alternativu. U vrhu liste se nalaze Malinovski iz Atalante i De Paul iz Udinezea.

“Iličić, osetio sam Kovid na sopstvenoj koži”, izjavio je igrač Atalante na dodeli nagrade Dardanelo 2020 za pokazanu solidarnost i velikodušnost iskazanu kroz novačnu podršku bolnicama u Bergamu.

Piše: Željko Pantelić

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.