Bogdan je igrač visoke inteligencije, u Sakramentu žele da ostane godinama (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 25.Okt.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bogdan je igrač visoke inteligencije, u Sakramentu žele da ostane godinama (VIDEO)

"Uživam u tome što ga imam u timu", poručio je Dejv Jerger

Srpski košarkaški as Bogdan Bogdanović debitovao je u NBA ligi i to vrlo zapaženom rolom za Sakramento na gostovanju Finiksu. Kingsi su njegov prvi meč u najjačoj ligi sveta ovekovečili sjajnim video prilogom. Prikazana je kompletna priprema za utakmicu odličnog srpskog košarkaša, najvažniji detalji u njegovoj igri, ali i trenuci van terena.

Pred sam meč Bogdanović je bio izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uzbuđen, proteklih nekoliko dana je pauzirao zbog povrede zgloba.

„Veoma sam uzbuđen, ne mogu da dočekam. Nerovazan sam. Bilo mi je teško da gledam svoje saigrače kako se bore, a ja ne mogu da im pomognem. Sada je moje vreme, osećam se dobro“, rekao je Bogdanović pred utakmicu sa Sansima.

Bogdanovi saigrači takođe su bili uzbuđeni što vide srpskog igrača na terenu.

„Sjajno je što se vratio. Bogdanović je veliki deo ovog tima. On je veliki organizator igre i odličan šuter. Sjajno je što je ponovo sa nama“, poručio je Badi Hild.

Sličnog mišljenja je bio i ruki Deron Foks.

„Bogi je veoma pametan i vrlo dobar igrač. Hemija između nas je sada na izuzetnom nivou“.

Ipak, vrhunac su predstavljale reči trenera Kingsa Dejva Jergera.

„Pomogao nam je u izgradnji utakmice, takođe i u šutu. On je izbalansirana, ali i osoba koja zna šta želi. Poseduje vanserijsku inteligenciju. On može da da odličan pas, ali i da ukrade loptu, može da igra sa loptom u pokredu. Uživam u tome što ga imam u timu. Nadam se da ćemo radi mnogo godina zajedno“, rekao je stateg Sakramenta.

Na kraju, Bogdan je meč završio sa 12 poena, tri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte.

„Provamašio sam nekoliko otvorenih šuteva u drugom poluvremenu. Ali to je košarka. Ponekad lopta uđe u koš, ponekad ne. Morate da nastavite vredno da radite i verujete u to“, poručio je Bogdanović na kraju priloga.

Sakramento naredni meč igra u noći između četvrtka i petka (04.30) protiv Nju Orleansa, kada će Bogdanović moći da se predstavi domaćoj publici i u zvaničnom NBA meču.



(FOTO: Screen shot)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.