Ruska vojska počela prvu fazu vežbe upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2024, 19:17

Ruska vojska počela prvu fazu vežbe upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja

U ruskom Južnom vojnom okrugu počela je prva faza vežbe sa praktičnom obukom za pripremu i upotrebu nestrateškog nuklearnog naoružanja, saopštilo je danas rusko ministarstvo odbrane.

"U skladu sa uputstvima vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije, u Južnom vojnom okrugu počela je prva faza vežbe sa praktičnim ispitivanjem, pripremama i upotrebom nestrateškog nuklearnog naoružanja", navodi se u saopštenju, prenosi agencija RIA Novosti.

Pripadnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << raketnih formacija Južnog vojnog okruga uvežbavaju zadatke borbene obuke, dopremanja specijalne municije za taktički raketni sistem Iskander, opremanja raketnih lansera i prikrivenog premeštanja na položaje tokom priprema za lansiranje.

Vojnici vazduhoplovnih jedinica Vazdušno-kosmičkih snaga obučavaju se za postavljanje specijalnih borbenih formacija ratnog vazduhoplovstva sa hipersoničnim raketama Kinžal kao i za izvođenje letova do određenih područja.

Odeljenje je objavilo i snimak vežbe, a na snimku se vidi razmeštanje raketnih lansera Iskander i postavljanje raketa na njih, kao i lovci MiG-31 naoružani hipersoničnim raketama Kinžal.

Predsednik Vladimir Putin nazvao je ove vežbe "planiranim aktivnostima".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

„Odgovor Moskve Zapadu“: Rusija počinje taktičke nuklearne vežbe blizu granice sa Ukrajinom

Izvor: Danas, 22.Maj.2024, 09:21

U Rusiji je počela prva faza vojne vežbe o vežbanju pripreme i upotrebe taktičkog nuklearnog naoružanja, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, preneo je TASS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.