Отворена недеља кинеске културе у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Maj.2024, 19:26

Отворена недеља кинеске културе у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић присуствовао је заједно са чланом Политичког бироа Централног комитета комунистичке партије Кине и секретаром Општинског комитета комунистичке партије Кине у Пекингу, г. Јин Лијем, свечаном отварању изложбе „Наслеђе и креативност“ у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << оквиру обележавања Недеље кинеске културе у Новом Саду. Фото: Град Нови Сад – Програмима у оквиру „Недеља кинеске културе“ потврђујемо да наш Нови Сад постаје место сусрета и спона око које се плету челичне нити пријатељства између кинеског и српског народа. Важно је да нагласим значај потписивања „Меморандума о разумевању и оснивању заједничког Центра за уметничко стваралаштво“ између новосадског и пекиншког универзитета, као и Мреже културних станица у Новом Саду. Мрежа културних станица Новог Сада до сада је реализовала десетак пројеката у области културне размене између Србије и Кине, а верујем да ће потписивањем Меморандума о разумевању бити створени услови за још интензивнију културну размену која има огроман потенцијал. Очекујемо интензивну сарадњу у области кинематографије и уметничке калиграфије што је уметничка дисциплина која повезује културну баштину наше две земље – рекао је градоначелник закључивши своје излагање речима председника НР Кине Си Ђинпинга који је током своје посете Србији, цитирао српску пословицу „Пријатељ је плод времена“.
Високи представник из Пекинга Јин Лее истакао је колико је значајно челично пријатељство Републике Србиоје и Народне Републике Кине.
– Уметнички радови које су радили уметници са кинеског и српског Универзитета доказ су наших добрих веза и односа које на овај начин јачамо још више. Уметност је цивилизацијски резултат и мост који нас повезује. Данашња сарања је сјајна страница у нашој историји која ће продубити и ојачати наше пријатељство а приближиће нас образовно и културолошки – рекао је Јин Лее.
Меморандум о разумевању и оснивању заједничког Центра за уметничко стваралаштво потписан је између Универзитета у Новом Саду, Универзитета Унион у Пекингу и Мреже културних станица у Новом Саду. Потписници су били ректор Пекиншког универзитета, г. Chu Гуо Тинг, ректор Универзитета у Новом Саду, г. Дејан Мадић и координаторкa Мреже културних станица у Новом Саду, гђa. Виолетa Ђерковић.
Ovo nema nigde u Srbiji! Deca osmislila- Bački Zoo vrt realizovao! Na ovoj lokaciji možete da proslavite rođendan uz magarca Pikasa i druge domaće životinje (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворена недеља кинеске културе у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.