Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 16:23

Baš su ozbiljni: Francuzi dobili i derbi, Nemci u neprijatnoj situaciji

Galski petlovi sa maksimalnim učinkom posle tri kola - 30:29

Rukometna reprezentacija Francuske nastavila je seriju sjajnih rezultata u Tokiju. Galski petlovi su ostvarili i treću pobedu u grupnoj fazi takmičenja, pošto su danas posle velike borbe savladali i Nemačku sa 30:29 (16:13).

Panceri su u finišu meča umalo izborili bod, iako su u finišu prvog poluvremena gubili i sa sedam golova razlike (7:14). Ipak, uspeli su da se podignu, u završnici meča su u dva >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << navrata stizali i do izjednačenja (27:27 i 28:28), ali su Francuzi uspeli da odbrane prednost i dođu do trijumfa.

Francuzi i Španci su na vrhu tabele sa maksimalnim učinkom, Norveška ima skor 2-1, do su na poslednjem mestu koje vodi u četvrtfinalu Nemačka sa skorom 1-2. Panceri do kraja imaju mečeve sa Norveškom i Brazilom. U slučaju poraza od Norvežana, okršaj sa Brazilicima bi mogao da bude ključan u borbi za nokaut fazu. Galski petlovi će u okršajima sa Španijom i Norveškom krojiti sam vrh tabele u grupi A i tražiti lakšeg protivnika u doigravanju.

Najefikasniji u francuskom timu bio je Dika Mem sa šest golova, jedan manje je dao Ugo Deska, dok se Mišel Gigu četiri puta upisao u strelce. Sa druge strane, Timo Kastening je postigao sedam golova, dok je Štefen Vajnhold dao šest.

GRUPA A:

Norveška - Argentina 27:23 (13:12)

Brazil - Španija 25:32 (16:18)

Francuska - Nemačka 30:29 (16:13)

GRUPA B:

Danska - Bahrein 31:21 (12:7)

Švedska - Portual 29:28 (14:14)

Japan - Egipat 29:33 (11:18)

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.