Barsin remont u odbrani - Džekpot od 50 miliona i savršeno 2 u 1 pojačanje!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020, 09:32

Barsin remont u odbrani - Džekpot od 50 miliona i savršeno "2 u 1" pojačanje!

Verovali ili ne, Barsa sprema dva logična i veoma, veoma dobra transfera.

Katalonci moraju da promene tim, najviše škripi u odbrani, a pouzdani izvori danas prenose zanimljive informacije - David Alaba je odjednom uskočio u prvi plan pošto je odbio i poslednju ponudu Bajern Minhena o obnovi saradnje, dok je Erik Garsija još korak bliže Kamp Nou!

Da krenemo redom, pouzdani Bild je preneo da je Bajern spreman, baš kao i sa Tijagom Alkantarom, da pusti Alabu ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << leta, a cena je navodno "samo" 36 miliona evra.

Alaba ulazi u poslednju godinu ugovora, odbio je da ode u PSŽ i Mančester Siti, želi u Španiju, a Barsi je trenutno najpotrebniji. Katalonci nemaju još uvek novca, ali očekuju da ovog leta prodaju nekoliko prvotimaca - Umtitija, Kutinja, Rakitića, Brajtvajta, Vidala, povratnika Rafinju, dok se očekuje da Firpo ode u Inter u sklopu dogovora za Lautara Martineza na kraju leta.

U tom slučaju se otvara mesto da Alaba bude konkurencija Albi, ali i Lengleu, pošto se u Bajernu odlično snalazio i kao štoper. Bez dileme, Alaba bi bio savršeno 2 u 1 pojačanje, mlađi je od Albe četiri godine i u najboljim je godinama.

Takođe, pouzdani novinar Havi Migel ističe da je Barsa spremna da čeka Alabu i do sledećeg leta, tada bi došao kao slobodan igrač, Alba bi već imao 33 godine i spreman da polako preuzme rezervnu ulogu.

Drugi je Erik Garsija, o kome smo već pisali u nekoliko navrata, ali je novost da Siti polako odustaje i da mu više ne nudi produžetak saradnje, već čeka ponudu Barse. Ona neće iznositi više od 10-15 miliona evra, jer Garsija takođe ulazi u poslednju godinu ugovora. U pitanju je inače polaznik La Masije, bivši kapiten svih mlađih kategorija, rođen 2001. godine, dakle, zamena za Pikea za narednu deceniju.

Ako uzmemo u obzir da je Barsa bacala pare poslednjih godina, da je stotine miliona evra bacila niz vetar, ulaganje od 45-50 za Alabu i Erika Garsiju zvuči kao pravi džek-pot.

Naročito ako napomenemo da bi oni zamenili "raspalog" Umtitija i promašenog Firpa, koji ništa nije uradio od kako je stigao iz Betisa za 18 miliona prošlog leta.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodaje kuću, napušta Minhen, gleda ka Ostrvu!

Izvor: Sportske.net, 15.Jul.2020

Tijago Alkantara i definitivno napušta Minhen, samo je pitanje gde nastavlja karijeru...Bild je danas preneo da je Tijago spakovao kofere, stavio je na prodaju svoju kuću, u kojoj je proveo sedam godina od kako je stigao u Minhen...Od ranije je poznato da je Alkantara odbio ponudu da ostane na Alijanc...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.