Svjetske cijene hrane u aprilu porasle drugi mjesec zaredom

Izvor: Capital.ba, 03.Maj.2024, 14:30

Svjetske cijene hrane u aprilu porasle drugi mjesec zaredom

RIM – Svetske cijene hrane su u aprilu porasle drugi mjesec zaredom, saopštila je danas Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO). FOTO. Pixabay U aprilu je zabeležen blagi međumjesečni rast cijena mesa, biljnih ulja i žitarica koji je više nego nadoknadio pad cijena mlečnih proizvoda i šećera. Indeks svetskih cijena prehrambenih proizvoda za april je porastao sa martovskih 118,8 na 119,1 poen, navodi se na vebsajtu FAO. Vrijednost ovog indeksa je za 7,4 odsto, odnosno za 9,6 poena niža nego u aprilu 2023. godine. Indeks cijena mesa je u aprilu mjesečno porastao za 1,6 odsto na 116,3 poena, pre svega zbog poskupljenja živinskog i goveđeg mesa, a indeks cena biljnih ulja za 0,3 odsto na 130,9 poena i sada je...

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Svjetske cijene hrane porasle drugi mjesec zaredom

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2024

RIM - Svjetske cijene hrane su u aprilu porasle drugi mjesec zaredom, saopštila je danas Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija (FAO).

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.