Izvor: MozzartSport.com, 02.Okt.2020, 22:38

Almerija krenula po Sadika sa ozbiljnim kapitalom na računu

Španski drugoligaš prošlog meseca prodao prvog špica Darvina Nunjeza Benfiki za rekordnih 24.000.000 evra, pa u golgeteru crno-belih vidi njegovog naslednika.

Umar Sadik se približava Almeriji, tvrdi dobro upućeni Đanluka di Marcio. On navodi da Nigerijac ima dozvolu da napusti Partizan, što španski drugoligaš želi da iskoristi.

Da ne bude zabune zbog ranga takmičenja, Almerija je pre mesec prodala svog napadača Darvina Nunjeza Benfiki >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u najvećem transferu u istori španske Segunde teškom 24.000.000 evra, pa od tada klub intenzivno traži naslednika Urugvajca. Crno-beli u Sadiku vide kapitalca same završnice prelaznog roka, a Španci imaju ozbiljnu sumu novca na računu, što je idealna situacija za klub iz Humske.

Nakon polufinala Kupa Srbije i odličnog meča sa Crvenom zvezdom, čelnici Partizana su za visokog golgetera tražili čak 15.000.000 evra, ali deluje da je ralnost ipak drugačija, što je pokazala i ponuda Briža od pre nekoliko dana u visini od 7.500.000 evra.

Sadik je u Partizan stigao u julu 2019. godine, prvo je bio na pozajmici, a potom je otkupljen za obeštećenje od 1.750.000 evra. To se ispostavilo kao odličan poslovni potez kluba iz Humske. Sadik je do sada odigrao 51 utakmicu u crno-belom dresu i postigao 23 golova, a ove sezone se na devet prvenstvenih mečeva šest puta upisao u strelce.

Alemerija je ovogodišnje takmičenje uz Segundi započela pobedom na gostovanju Lugu, a cilj kluba je da se umeša u borbu za povratak u Primeru. Stoga želi dodatno da podigne kvalitet tima u finišu prelaznog roka.

Španski drugoligaš je već bio dosta aktivan ovog leta i već je potrošio 17.150.000 evra. Najviše je plaćen centralni vezista Lukas Robertone, koji je stigao za 6.400.000 evra iz Velez Sarsfilda. Levo krilo Hose Karlos Lazo stigao je iz Hetafea za 4.000.000 evra. Almerija je dovela i golobradog napadača Huana Gutjereza iz Danubija za 3.000.000 evra, ali joj je neophodno i jedno iskusnije rešenje u samom špicu napada. Ovog leta u klub je stigao i srpski defanzivac Nikola Maraš, od čije je prodaje portugalski Šaves inkasirao 1.300.000 evra.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.