AVRAMOVIĆ, TRIFUNOVIĆ, KAMINSKI, JARAMAZ, ALI I... Žoc otkrio da je JOŠ JEDAN igrač povređen - znaće uskoro u kakvom je stanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Dec.2023, 23:54

AVRAMOVIĆ, TRIFUNOVIĆ, KAMINSKI, JARAMAZ, ALI I... Žoc otkrio da je JOŠ JEDAN igrač povređen - znaće uskoro u kakvom je stanju

Ništa još uvek nije izvesno.

Košarkaši Partizana savladali su Studentski centar 99:76 (31:13, 22:19, 20:28, 26:16) u meču 11. kola ABA lige.

Strateg crno-belih Željko Obradović istakao je da je meč rešio dobar početak njegovog tima.

- Mislim da smo dobro otvorili utakmicu, odigrali sjajno prvo poluvreme, onda imali malo taj slabiji period u trećoj četvrtini, ponovo podeljena minutaža. Oni se uvek bore do kraja, to su uradili i na ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << utakmici. Hoću da se zahvalim svim ljudima koji su bili na utakmici, posebno mladim naraštajima, deci, ponosni smo što su oni tu i što gledaju utakmice Partizana.

Partizan je prethodne nedelje ostao bez Alekse Avramovića na duže vreme, pre toga i Uroša Trifunovića čiji se povratak uskoro očekuje. Žoc je sad govorio o povredi Jaramaza, Kaminskog, kao i Smailagića.

- Jaramaz kaže da ga boli prilično, iskreno je zglob, ne možemo u ovom trenutku da znamo ozbiljnost, ali ima bola. Takođe Alen je dobio udarac u glavu, pred kraj utakmice je tražio utakmicu, jer ga je bolela glava. Kako će da izgleda to večeras i sutra, videćemo. Što se tiče Kaminskog, ne verujem da će moći da putuje u Kaunas, videćemo kako će to da izgleda. Moći će verovatno da se priključi tek sledeće sedmice.

Potom i o taktici i zbog čega počinje meč sa tri visoka igrača.

- To su delovi utakmice. Počinjemo tako, videli ste statistiku Smailagića. Ne samo to, skokovi, odbrana na toj poziciji. Delovi meča, to nije nešto što je kontinuirano. Situacija je takva kada imaš povređene igrače. Imali smo toga dok se Kevin nije vratio, sada nije tu ni Aleksa. To iziskuje neke stvari kada je taktika u pitanju. Zato počinjemo sa tri visoka igrača.

Mladi plejmejker Savo Drezgić takođe dobija sve više šanse na parketu.

- On dete dolazi sa nama, on je deo tima. Ja sam mu dao i u prvom poluvremenu šansu kada je normalna utakmica. Pokazuje kvalitete, suština je da treba da bude još agresviniji. Ta mladost treba da mu da to. To su mladi igrači. Treba da koristi svaki momenat. Putovaće sa nama u Kaunas. Videćemo kako će da se razvija, to je dete koje zaslužuje priliku.

Pohvalio je i Tristana Vukčevića i Balšu Koprivicu.

- Da, igrali su odlično prvo poluvreme i počeli loše drugo. Ali su odigrali sasvim korektno. Cela postava je igrala slabo. Znaju oni koliko poverenja imam u njih i dobijaju priliku uvek. Nastavićemo tako. To su deca o kojoj vodimo računa. Nastavićemo da im verujemo, to je sigurno - zaključio je Željko Obradović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.