Izvor: eKlinika.rs, 14.Maj.2024, 17:00

Kako bolest perifernih arterija utiče na naše telo

Bolest perifernih arterija je stanje tokom kojeg se sužavaju arterije i tako smanjuju protok krvi u ruke ili noge. Proces otežava krvi da prenosi kiseonik i hranljive materije do tkiva u tim oblastima. Kod bolesti perifernih arterija (PAD), noge ili ruke, a češće noge,  nedobijaju dovoljan protok krvi što može da izazove bol u nogama pri hodanju (klaudikacija) i druge simptome. Bolest perifernih arterija je obično znak nakupljanja masnih naslaga u arterijama (ateroskleroza). Lečenje bolesti perifernih arterija uključuje vežbanje, zdravu ishranu i nekorišćenje duvana.
Bolest perifernih arterija je dugotrajno oboljenje Bolest perifernih arterija je dugotrajno oboljenje, ali možete da se poboljša vežbanjem, konzumiranjem...

Nastavak na eKlinika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta eKlinika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta eKlinika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.