Borim se sam sa sobom

Izvor: Politika, 21.Nov.2015, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borim se sam sa sobom

Sustiže me umor i izvlačim bukvalno poslednje atome snage – kaže najbolji igrač sveta o Nadal od Ju-Es opena igra odlično, znam šta treba da radim da bih pobedio

Klasik. Najveće rivalstvo u istoriji tenisa po broju odigranih mečeva. Novak Đoković i Rafael Nadal ukrstiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rekete danas od 15 časova 46. put u karijeri. Ulog je ovaj put mesto u finalu Mastersa u "O2 Areni" u Londonu (dvorana, 7.000.000 dolara). Skor je trenutno 23:22 za Španca, a Srbin prvi put ima priliku da dođe do egala u međusobnim duelima sa "kraljem šljake". Svetski broj jedan će takođe pokušati da ostane u igri za četvrtu uzastopnu (petu ukupno) titulu na završnom turniru, što niko pre njega nije uradio.

Do mesta u polufinalu Novak je došao pobedom protiv Tomaša Berdiha 6:3, 7:5. U dobrom raspoloženju, ali primetno umoran prvi rekete planete je govorio o onome što je uradio i šta očekuje u nastavku turnira u glavnom gradu Velike Britanije.

Kako ste zadovoljni učinkom u grupi?

- Imao sam odličan meč protiv Nišikorija, razočaravajući protiv Federera i prosečan protiv Berdiha. Kada se podvuče crta, dve pobede i jedan poraz. Uradio sam ono što je najvažnije, stigao sam u polufinale i ostavio sebe u dobroj poziciji da odbranim titulu - rekao je Đoković.

U nekim delovima meča protiv Čeha imali ste padove, koji nisu bili uobičajeni za veći deo ove sezone?

- Iskreno borim se sam sa sobom. Sustigao me umor, izvlačim bukvalno poslednje atome snage da bih ovde ostvario što bolji rezultat. Vidi se da ne igram svoj najbolji tenis. Realno i pad mora da se dogodi. Iza mene je sjajna sezona u kojoj sam napravio velike uspehe. Nije mi lako, ali uradiću sve da dođem što dalje u Londonu. Na to  me obavezuju i tri vezane titule na Mastersu.

Naredni rival je Rafael Nadal. Več posle dva kola obezbedio je prvo mesto u grupi, ubedljivo je dobio Vavrinku i Marija. Da li su vas iznenadili njegovi rezultati ovde?

- Iskreno nisu. Još od Ju-Es opena Nadal je počeo da podiže formu. Igrao je finale Pekinga, polufinale Šangaja, finale Bazela i nedavno četvrtfinale u Parizu. Rafa je uvek opasan i svaki duel sa njim je poseban. Ovde je u prva dva kola bio odličan. Manje greši, servis ga bolje služi, forhend je ponovo ubitačno oružje - analizirao je Novak rivala i dodao - Sa druge strane dobio sam ga u nekoliko poslednjih duela, znam šta treba da radim protiv njega. Iza sebe imam mnogo pobeda u sezoni, kvalitetnih mečeva i to me ohrabruje da sa puno optimizma čekam meč protiv Nadala.

Španac je nedavno izjavio da ste vi u ovom trenutku "liga iznad svih ostalih igrača".

- To je stvarno veliki kompliment. Međutim, ja ne vidim sebe u nekoj drugoj ligi. Ravnopravno se takmičim sa svima i za ovaj i za sve ostale trofeje. Bio bih malo arogantan kada bih drugačije razmišljao. Nikada to ne bih rekao. Za svaki meč se isto pripremam i u svaki ulazim da bih pobedio. Bez obzira na to ko je sa druge strane mreže.

Sa Nadalom igrate 46. put, sa Federerom ste se sastali 43. puta. Koje rivalstvo je veće ono sa Rafom ili sa Rodžerom?

- Teško je reći. Oba su jedinstvena na svoj način. Sa Nadalom sam češće igrao i imali smo nekoliko maratonskih, epskih duela. Sa druge strane u poslednje vreme sam sa Rodžerom imao nekoliko sjajnih gren slem finala. Ne mogu da se odlučim.

Vaš poraz protiv Federera u drugom kolu je predstavljen kao veliko iznenađenje. Koliko vam smeta ili imponuje što je sada vaš svaki poraz senzacija, a osvajnje najvećih titula normalna stvar?

- Sve to ima i dobrih i loših strana. Dobro je što kada izađem na teren osećam da imam tu psihološku prednost. Sjajni rezultati i osvojeni turniri daju mu krila. Loša strana je što svi očekuje ne samo da dobijem meč, nego da to bude suvereno i dominantno sa što manje izgubljenih gemova. To jednostavno nije moguće svaki put. Posebno je teško sada na kraju godine, posle toliko odigranih mečeva. Međutim, navikao sam ne sve vrste pritisaka i sada se sa svim situacijama nosim mnogo bolje nego ranije - istakao je Đoković.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   London

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP LONDON - Nadal je ponovo opasan, ali sve je u Novakovim rukama! (ANKETA)

Izvor: Blic, 21.Nov.2015

U polufinalu završnog Mastersa u Londonu Novak Đoković i Rafael Nadal će po 46. put odmeriti snage u karijeri. Srbin je favorit, ali teniski stručnjaci smatraju da je Rafa sposoban da napravi veliko izenađenje. Može li Novak ponovo da sruši Španca?..- Ne znam šta će se dogoditi na meču sa...

Nastavak na Blic...

Nole protiv Rafe opet za istoriju

Izvor: Blic, 21.Nov.2015

Tačno u 15 časova na teren u O2 areni u Londonu, dvojica velikih rivala Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće 46. "el klasiko". Ko će pobrati lovorike i plasirati se u finale Mastersa saznaćemo verovatno oko 17 sati. Sve je spremno za spektakl i novo pisanje istorije! U glavnoj ulozi, svi se nadamo,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.