Nole protiv Rafe opet za istoriju

Izvor: Blic, 21.Nov.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole protiv Rafe opet za istoriju

Tačno u 15 časova na teren u O2 areni u Londonu, dvojica velikih rivala Novak Đoković i Rafael Nadal odigraće 46. "el klasiko". Ko će pobrati lovorike i plasirati se u finale Mastersa saznaćemo verovatno oko 17 sati. Sve je spremno za spektakl i novo pisanje istorije! U glavnoj ulozi, svi se nadamo, ponovo će biti najbolji teniser sveta.

Srbin i Španac su već odradili treninge pred današnji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << meč. Obojica potpuno fokusirani i spremni za najveće iskušenje na poslednjem turniru u sezoni.

Novak u grupi "Sten Smit" nije bio na najvišem nivou, ali sigurno je da još uvek ima goriva u nogama da danas pruži savršenu partiju i plasira se u finale. Današnjim trijumfom i plasmanom u borbu za pehar Novak će po prvi put u istoriji izjednačiti skor protiv Nadala (trenutno je 23:22 za Španca) i plasiraće se u finale u kojem će imati šansu da se bori za četvrtu uzastopnu titulu na Mastersu. Nikome nikada nije to pošlo za rukom.

Novak ne želi euforiju. Spušta lopticu i kaže:

- Loša strana je što svi očekujete ne samo da dobijem ovaj meč, već da to bude suvereno i dominantno sa što manje izgubljenih gemova. To jednostavno nije moguće. Posebno nije moguće na kraju godine posle toliko odigranih mečeva.

Zastao je Novak samo da bi poentirao i svima jasno stavio do znanja da on nije mašina.

- Iskreno, borim se sam sa sobom. Sustigao me je umor i izvlačim bukvalno poslednje atome snage da bih ostvario što bolji rezultat ovde. Vidi se da ne igram svoj najbolji tenis i realno je da se dogodi pad - rekao je Nole na konferenciji za štampu.

Dodao je, ipak, da ga tri vezane titule u Londonu obavezuju da pruži maksimum kako bi u pobedničkom stilu zaokružio sjajnu sezonu u kojoj je osvojio tri grend slema (Australijski open, Vimbldon i US Open), šest turnira iz serije 1.000 (Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim i Šangaj) i jedan iz serije 500 (Peking).
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   Rafael Nadal

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.