ANTIĆ DAO ŠPANCIMA RECEPT ZA POBEDU NAD NEMAČKOM

Izvor: Kurir, 07.Jul.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANTIĆ DAO ŠPANCIMA RECEPT ZA POBEDU NAD NEMAČKOM

Španci se brinu da ih ne zadesi sudbina Engleza i Argentine, pa u pomoć zovu Srbe.

Srbi su dobili „pomoć“ Španaca kada je njihov sudija Maljenko isključio nemačkog reprezentativca Miroslava Klozea, a sada „crvena furija“ traži savet od Radomira Antića o tome kako da se pobede „panceri“. Strateg „orlova“ poručuje Špancima da rade ono što već godinama uspešno čine - zagospodarite sredinom terena i ubrzajte razmenu kratkih pasova.

- Ključni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << detalj za pobedu biće kontrola sredine terena. Biće neophodno da Španija odigra najbolju timsku utakmicu na Svetskom prvenstvu ukoliko želi prolaz u finale i da sačuva Ćavija od pritiska koji će na njega vršiti Švajnštajger i Kedira - rekao je Antić španskom listu Ke.

Ako se uzme u obzir da su ove dve selekcije bile u duelu za evropski tron pre dve godine, onda nije pogrešno reći da će se večeras odigrati finale pre finala.

- Lako je teoretisati, a teško je na terenu sve to sprovesti u delo, ali Buskets, Ćavi i Inijesta moraju da pokažu svoju superiornost. Kako bi se sprečila pas igra Nemaca i distribucija lopte između linija, ne treba im ostavljati mnogo prostora. Oni će pokušati da s malo dodira dolaze iz faze odbrane u gol šanse, a koristiće svaku priliku da šutiraju.

Za srpskog selektora je najopasniji igrač Nemačke Mesud Ozil, koji se nije naigrao preterano protiv „orlova“, ali je zato blistao u svim ostalim pobedama „pancera“.

- Ozil je najvažniji i najpokretljiviji igrač Nemačke. Sve radi iz drugog plana i zato je veoma opasan. Tomas Miler će mnogo nedostajati, ali obratite pažnju i na njegovu zamenu. Na njegovo mesto dolazi Trohovski, koji igra na obe strane i ima sjajan udarac.

Sportska rubrika

Štoperi u problemu

Prednost Španaca u odnosu na Nemce je njihov napad, ne toliko zbog Toresa, od kojeg se očekuje da proradi, koliko zbog fenomenalnog Davida Vilje, trenutno najboljeg strelca Mundijala.

- Štoperi su im možda slaba tačka, što bi Tores i Vilja mogli da iskoriste i da im svojom brzinom naprave velike probleme. Preporučujem da se pravi pritisak na loptu - rekao je Antić.

Zanimljivosti

Nemci su rešili u svoju korist sve utakmice na kojima su prvi došli do vodećeg gola. Od svih trijumfa najteže su izborili onaj protiv Gane, pogotkom Ozila u 60. minutu.

Španci su najavili da će u svečanoj loži stadiona Durban biti i kraljica Sofija. Ukoliko „furija“ prođe u finale, u loži će ponovo biti jedan predstavnik španske kraljevske porodice.

Utakmicu Španija - Nemačka sudiće Mađar Viktor Kasai (34). Najmlađi arbitar na SP dosad je delio pravdu na mečevima Brazil - Severna Koreja, Urugvaj - Meksiko i SAD - Gana.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Antić savetovao Špance

Izvor: Vesti-online.com, 07.Jul.2010

Selektor Srbije Radomir Antić dao je savet Špancima kako da pobede trostrukog šampionom sveta reprezentaciju Nemačke u polufinalnom meču Svetskog prvenstva u Južnoj Africi...U jedinom porazu "pancera" u dosadašnjem delu šampionata Srbi su dobili "pomoć" Španaca u vodu njihovog sudije Maljenka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.