Huavej prodaje većinski udeo u podvodnom kablovskom biznisu

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huavej prodaje većinski udeo u podvodnom kablovskom biznisu

Peking -- Kineski Huavej Tehnolodžis planira da proda 51 odsto udela u svom podvodnom telekom kablovskom biznisu, Huavej Marin Sistemsu.

Kompanija Hengtong Optik-Elektrik za proizvodnju optičke komunikacione mreže sa sedištem u provinciji Đijangsu objavila je na Šangajskoj berzi da je 31. maja potpisala pismo o namerama sa firmom Huavej Tehnolodžisom, o kupovini vlasničkog udela u Main Sistemsu plaćanjem u gotovini i u akcijama.

Trgovanje akcijama Hengtong Optik-Elektrika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Šangajskoj berzi je danas obustavljeno zbog tekućih razgovora o tom ugovoru.

Do ove potencijalne prodaje dolazi u vreme kada je glavna delatnost kompanije Huavej Tehnolodžiz - prodaja telekomunikacione mrežne opreme i pametnih telefona - pod intenzivnim pritiskom u svetu zbog Sjedinjenih Država koje tvrde da njeni proizvodi predstavljaju bezbednosni rizik, te su i h stavili na crnu listu.

Huavej je tvrdio da to nije tačno.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Huavej" prodaje podvodni telekom kablovski biznis

Izvor: Blic, 03.Jun.2019

Kineski "Huavej Tehnolodžiz" planira da proda 51 odsto udela u svom podvodnom telekom kablovskom biznisu, "Huavej Marin Sistemsu", izveštava agencija Rojters pozivajući se na saopštenje kupca.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.