Savetnica predsednika Vučića: Sukob tri političke strane u Novom Pazaru pokrenuo lavinu dezinformacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2020, 09:14

Savetnica predsednika Vučića: Sukob tri političke strane u Novom Pazaru pokrenuo lavinu dezinformacija

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević izjavila je da je zdravstvena situacija u Novom Pazaru glavni problem, ali da je politička priča pokrenula lavinu dezinformacija iz tog grada jer su tamo u sukobu tri političke strane.

"Tamo su u sukobu tri političke strane, gde jedan od lidera svoju državu naziva fašističkom tvorevinom i nemani", rekla je savetnica predsednika Srbije za Prvu.

Govoreći o situaciji u Novom Pazaru i o tome da se predsednik Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučić nije oglašavao neko vreme, istakla je da je bilo potrebno vreme kako bi se sagledala celokupna situacija.

"I predsednik je video podatke, kao i premijerka. Ali je trebalo vremena da se analizira čiji interesi se prepliću u tom gradu. To je bio dobar test da se vidi ko i kako pokušava da destabilizuje zemlju", rekla je Vasiljević.

Ona kaže da su se političke igre prebacile u polje zdravstva i da je greška što nije bilo brže komunikacije.

Na pitanje ko igra političku igru, ona je rekla da su to pre svega Sulejman Ugljajin i Muamer Zukorlić.

"Ugljanin koji sve vreme pokušava da destabilizuje Srbiju", rekla je Vasiljević i dodala da građani Novog Pazara treba da znaju da država stoji iza njih i da će učiniti sve da se zdravstveno stanje u tom gradu poboljša.

Ona je rekla i da su prilikom posete premijerke i ministra zdravlja Novom Pazaru zviždali i leđa okretali simpatizeri Ugljanina i Zukorlića. Upitana šta je istina u medijskim natpisima o zdravstvenom stanju predsedniku Srbije, ona je rekla da je bilo zabavno gledati one koji su se brinuli što se nije pojavljivao u medijima, jer su to isti ljudi koji su pre toga brojali sekunde koliko je bio na TV-u pa su krenule spekulacije.

Najpre su krenule, kako kaže, spekulacije da je zaražen koronavirusom i da se nalazi na VMA, a onda kada su videli da VMA nije kovid bolnica, počele su druge spekulacije.

"Za to vreme, on se nalazio tamo gde je i bio, na relaciji Predsedništvo Srbije - Vila Bokeljka. Kada se predsednik vratio iz Brisela, trebalo je da ide u Vašington a potom i na samit u Sloveniju. Oba događaja su otkazana, a slovenački premijer je to otkazao u poslednjem trenutku", kazala je Vasiljević.

To vreme, objašnjava ona, predsednik je iskoristio da malo sabere rezultate izbora kojima nije mogao ranije da se bavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vasiljević: Politička priča pokrenula lavinu dezinformacija u Novom Pazaru

Izvor: Blic, 02.Jul.2020

Zdravstvena situacija u Novom Pazaru je glavni problem, ali je politička priča pokrenula lavinu dezinformacija iz tog grada jer su tamo u sukobu tri političke strane, kaže savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.