Partizan izgubio dramatičnu završnicu – presudila trojka u poslednjoj sekundi

Izvor: B92, 08.Feb.2024, 23:46

Partizan izgubio dramatičnu završnicu – presudila trojka u poslednjoj sekundi

Košarkaši Partizana su poraženi Bajerna u "Beogradskoj areni", rezultatom 78:79, u okviru 26. kola Evrolige.

Crno-beli su u seriji od tri uzastopna poraza u elitnom takmičenju.

Partizan se nalazi na 11. mestu sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Bajern 13. sa skorom 11-15.

Crno-beli su dobro ušli u meč, pogodili su za tri poena Naneli i Panter, ali vrlo brzo je stigla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reakcija Bavaraca preko Edvardsa i Vajler-Beba i egal (8:8). Do sredine prvog kvartala, zahvaljujući novim poenima Nanelija, Partizan je došao do minimalnog vođstva (12:11).

Ipak, u nastavku je Bajern, predvođen hrvatskim reprezentativcem Dankom Brankovićem uspeo da dođe do preokreta i posle 10 minuta do prednosti – 23:26.

Panter je bio taj koji je održavao crno-bele u egalu i postao prvi dvocifren na obe strane sa 10 poena.

Partizan je loše ušao u drugi kvartal, Obst je pogodio dve trojke i tako održavao prednost gostiju (27:33), a onda je usledio pogođen šut za tri poena Avramovića i Kaminskog i rezultatski egal (33:33).

Dobru ulogu su crno-beli odigrali u defanzivi, a veliki problem za Bajern je predstavljao treći faul Ibake, koji je morao van terena, kako bi se sačuvao.

U nastavku je bio egal, Bajern je pokušavao da povrati vođstvo, ali Kaminski je bio taj koji je održavao Partizan.

Na kraju na "njegovim krilima", crno-beli su došli do preokreta i vođstva na poluvremenu – 45:41.

Najraspoloženiji u redovima Partizana je bio Frenk Kaminski sa 12 poena (4/4 za tri) uz četiri skoka i dve asistencije, pratio ga je Kevin Panter sa 10 poena uz po dva skoka i asistencije, dok je Džejms Naneli upisao sedam poena.

Kod Bajerna, dvocifren je bio Danko Branković sa 11 poena i tri skoka, kao i Karsen Edvards sa 10 poena i tri asistencije.

Uskoro opširnije...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Beogradska Arena

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Željko: Šta dalje, dokle? Kako znate da nisam tražio faul?

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2024, 00:24

Košarkaši Partizana poraženi su u 26. kolu Evrolige od Bajerna na svom parketu sa 79:78, posle velike borbe i triler završnice. Partizan ima skor 12-14, a Bajern 11-15.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.