Drama rešena u poslednjem napadu! Ninković doveo Partizan na prag šampionskih počasti u 90. minutu (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 09.Maj.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drama rešena u poslednjem napadu! Ninković doveo Partizan na prag šampionskih počasti u 90. minutu (VIDEO)

Bunker Spartaka pretio da unese paniku među crno-bele koji posle nekompletnog 27. kola imaju čak osam bodova više od Crvene zvezde

Spas u poslednji čas! Doslovce u poslednjem minutu Partizan je izvukao džek-pot i napravio, čini se, ključni korak na tituli. Pogotkom Nikole Ninkovića u trenucima dok je sekundara obilazila poslednji krug, a fudbaleri Spartaka pretili da "zakuvaju" šampionsku trku crno-beli su se popeli na mesto sa kojeg, sva je prilika, niko >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << neće moći da ih pomeri - 1:0.

Parni valjak sad ima osam bodova viška u odnosu na Crvenu zvezdu (sutra gostuje Čukaričkom) i otvoren put ka povratku šampionske krune, kojoj ga je približio potez rezerviste oličen u poturenoj nozi posle centaršuta Nikole Drinčića iz kornera i dodavanja Darka Brašanca. Bio je to očajnički pokušaj favorita da stigne do boda i uspelo mu je, pa posle ovako dramatičnog raspleta izgleda da više nema dileme ko će biti novi prvak Srbije.



U sigurno najlošijoj partiji otkako je Zoran Milinković seo na klupu, Partizan je potrošio prvo poluvreme trenirajući stepen strpljenja svojih navijača potezima iz kategorije besmislenih. Lopta napred kad napred nikog nema ili povratni pas u situaciji kad je jedino logično bilo tražiti napadača ogolili su bolnu istinu po crno-bele: ovaj tim bez Saše Ilića na terenu je skoro beskoristan. Osim uvodnih deset minuta, kad je primetna agresija mogla da se tumači kao izraz naraslog motiva da se što pre obezbedi naslov prvaka, domaćin je do odmora radio sve suprotno fudbalskoj logici, a to što je po koji put šutnuo sa distance ka golmanu Nikoli Mirkoviću predstavlja izraz nemoći da se šansa stvori akcijom.

Možda i zbog toga što je strateg Subotičana, Stevan Mojsilović, odlučio da se ušanči pred svojim kaznenim prostorom, visinom štoperskog tandema Vladimir Kovačević - Goran Antonić spreči dotok lopti Ivanu Šaponjiću, a duplim blokom na sredini terena čuva "nulu". Pokazalo se da ni posed lopte u korist tima iz Humske ne mora aposlutno ništa da znači, jer je povremeno Spartak bio opasniji i konkretniji tim, ali kontranapadi i neprecizni udarci sa distance ponudli su odgovor na pitanje zašto su gosti poslednjeplairani tim lige koji u poslednjih šest utakmica nije postigao gol.

A kako ga na suprotnoj strani nije dao ni Partizan prvo poluvreme se može podvesti i pod modifikovanu narodnu "dva loša ubiše fudbal". Iako se u postavci dva tima ništa značjnije nije promenilo, za nijansu interesantnije bilo je u nastavku, u kome je favorit već od starta jasno stavio do znanja da želi sva tri boda. Pokazao je to i Milinković uvođenjem Saše Ilića, ali i pre nego što je kapiten kročio na teren crno-beli su stvorili dva izvanredne šanse, ali je projektil Nikole Drinčića ukrotio sjajni Mirkovć, a udarac agilnog Andrije Živkovića, koji je često stvarao višak po desnoj strani, završio iznad prečke.

Shvativši da su blizu cilja, da u Beogradu ostanu neporaženi, gosti su već sredinom drugog poluvremena pribegli "krađi vremena", izležavanjima, njihove izmene trajale su i po minut, ali Stevan Mojsilović je očito znao šta radi. Pogotovu što je jednog po jednog uvodio defanivne fudbalere, da spreče Partizan da uradi ono  što je panično tražio. Čak je u tome crno-beli tim uspeo, Andrija Živković je postigao gol u 75. minutu, ali je pomoćni sudija Milovan Ristić pre šuta zaustavio akciju zog ofsajda.

Ako je ta akcija preknuta, onda onda 120 sekundi kasnije nije, rezervni napadač Nemanja Kojić je izbegao ofsajd zamku, zaobišao Nikolu Mirkovića, imao priliku da reši meč i umesto prazne mreže tukao poredokvira gola, u koji je do kraja dva puta pucao i Darko Brašanac, ali je golman Spartaka odbranama njegovih udaraca pretio da izraste u junaka susreta. U tu se kožu pored njega na kraju uvukao Nikola Ninković, pa je Humskom odjekivalo:

"Titula, titula, slaviće se titula".

PARTIZAN - SPARTAK 1:0 (0:0)

/Ninković 90/

Beograd

Stadion Partizana

Gledalaca: 5.000

Sudija: Milorad Mažić (Vrbas)

Žuti kartoni: Bandalovski (Partizan), Jočić (Spartak)

Partizan (4-2-3-1): Ž. Živković – Bandalovski, Balažic, B. Ilić, Volkov – Drinčić, Brašanac – A. Živković, Babović (od 73. Ninković), Grbić (od 56. Saša Ilić) – Šaponjić (od 61. Kojić).

Spartak (4-2-3-1): Mirković – Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević  - Maksimović, Jočić – Mrkela (od 73. Lukić), Torbica, Stefan Ilić (od 64. Jondić) – Ivanović (od 66. Dukić).

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.