Đukić kao Slavko Štimac: Napredujemo iz dana u dan

Izvor: Mondo, 04.Apr.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić kao Slavko Štimac: Napredujemo iz dana u dan

Trener Partizana Miroslav Đukić pred meč sa Borcem iz Čačka parafrazirao repliku iz legendarnog filma "Sjećaš li se Doli Bel?": "Svakog dana smo sve bolji i bolji".

Foto: MONDO/P. Vujić

"Svakog dana, u svakom pogledu, sve više napredujem", ponavljao je kao papagaj Slavko Štimac tumačeći glavnu ulogu u filmu "Sjećaš li se Doli Bel?".

Nešto slično toj rečenici danas je izgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić, najavljujući prvenstveni duel sa Borcem iz Čačka u četvrtak od 17 časova (ulaz na stadion u Humskoj - slobodan, uz kartu).

"U dobroj smo formi i mi i oni. Imamo pet uzastpnih pobeda, Borac dve. Ekipa se nalazi u dobrom trenutku, svakim danom smo sve bolji i bolji. Ulazimo u završnu fazu spremni, sa željom da ostvarimo naše ciljeve. Očekujem čvrstu, borbenu utakmicu. Borac baš pred mečeve sa Partizanom ulazi u formu, tako je bilo i jesenas. Verujem da ćemo videti dobru utakmicu. Igramo kod kuće, u naletu smo, ali neće biti lako, Borac je odlična ekipa, ima brze igrače u špicu. Ali, nama odgovara samo pobeda i od početka ćemo jurišati na tri boda", rekao je Đukić na konferenciji za novinare.

Utakmica u Čačku jesenas imala je dramatičnu završnicu, a pobedu crno-belima doneo je Zoran Tošić sjajno izvedenim slobodnim udarcem u nadoknadi vremena.

Upitan da li očekuje da Partizan ovog puta ranije reši pitanje pobednika, Đukić je odgovorio:

"Naša je želja uvek da što ranije otvorimo utakmicu, ali nije lako. Protivnici igraju dobro, naša liga nije tako slaba kao što se misli kod nas i da bi Patizan trebalo da pobeđuje lako. Nikoga nismo lako pobedili. Moramo da uđemo u svaku utakmicu maksimalno".

Đukić nema većih kadrovskih problema. Od ranije je povređen štoper Bojan Ostojić, a njemu se u "bolnici" prodružio Marko Jevtović, koji je na treningu u ponedeljak dobio jak udarac loptom u glavu, pretprevši blaži potres mozga.

"Mora da miruje 72 sata, tako da neće biti u kombinaciji za sastav", rekao je Đukić.

Da li će Zoran Tošić, koji se oporavio od povrede, dobiti minute?

"On je svakim danom sve bolje i biće u kombinaciji za sastav. Bilo bi poželjno da bude u tmu u nekom momentu. On je bitan igrač i sigurno je da ćemo sve učini da ima minute, pre svega jer dolazi 'večiti derbi'".

S obzirom na to da grupa igrača ima tri žuta kartona, pa bi svaki sledeći značio i suspenziju, Đukiću je bilo postavljeno pitanje da li razmišlja o tome da možda nekog iz te grupe igrača - levi bek Nemanja Miletić, vezista Danilo Pantić i napadač Đorđe Jovanović - ne bude u timu za meč protiv Borca, kako bi ih "sačuvao" za duel protiv Crvene zvezde.

Protiv Borca, iz istih razloga neće braniti Vladimir Stojković (ima 4 kartona), već Marko Jovičić.

"Pre 10 godina sam imao takvu situaciju. Mogli smo da biramo da li da Žuka igra 'večiti derbi' ili da prethodno odigra meč sa Vojvodinom. Igrao je protiv Vojvodine i tu utakmicu smo dobili i otišli smo na odmor sa tri boda razlike. Posle toga su me žestoko kritikovali, zašto sam to uradio, zašto ga nisam ostavio za derbi. Tako se i ovaj put namešta situacija, imamo igrače pred suspenzijom. Videćemo...", rekao je Đukić.

O prinudnoj izmeni na golu je rekao: "Jovičić je pokazao i to pokazuje svakodnevno na treninzima da Stojke ima adekvatnu zamenu, nema nikakvih problema i straha. Sigurni smo da je spreman za utakmicu i tu smo mirni".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.