Brković: U prvom delu se nije znalo ko više greši, još devet pobeda do titule

Izvor: Blic, 03.Mar.2013, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brković: U prvom delu se nije znalo ko više greši, još devet pobeda do titule

Trener rukometaša Partizana Aleksandar Brković rekao je posle trijumfa nad Crvenom zvezdom (30:26) da je njegova ekipa mogla i ranije da reši meč, ali da je zadovoljan što su crno-beli sada korak bliže odbrani titule prvaka Srbije.

"Ne mogu da budem zadovoljan prvim delom utakmice, u kom smo i Zvezda i mi pravili greške. Nije se znalo ko će kome pre da pokloni loptu. Verovatno smo meč mogli da rešimo mnogo lakše. S obzirom na to da smo u prvom delu sezone uzeli samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bod Zvezdi, sada smo bili obazriviji i sa velikom pažnjom spremili meč. Ipak, na kraju raduju me ova dva boda. Još devet pobeda i osvojićemo titulu", rekao je Brković posle meča u hali "Šumice".

Ovim trijumfom u 17. kolu Superlige Partizan se učvrstio na liderskoj poziciji na tabeli, ispred novosadske Vojvodine.

"Uvek je važno pobediti Zvezdu, naročito kada nemamo pravo na grešku u trci za titulu. Bilo je nervoze, mogli smo još u prvom poluvremenu da prelomimo utakmicu, ali nismo iskoristili neke šanse. Svi znamo da derbi ne bi bio to što jeste bez zanimljivih završnica", rekao je kapiten Partizana Nenad Maksić.

Trener Crvene zvezde Nenad Peruničić istakao je da u ovom trenutku njegova ekipa nije mogla da izbori više protiv šampiona države.

"Partizan je zasluženo pobedio, bili su konkretniji u svakom delu igre, ovo je bio naš maksimum. Doživeli smo težak pad nakon svih negativnih stvari koje se desavaju. Nije lako igrati sa 16 oduzetih bodova. Ne znamo ni cilj igranja, a nadam se da će igrači vratiti veru u sebe", rekao je Peruničić.

Crveno-belima su zbog dugovanja pojedinim bivšim igračima oduzeti bodovi, tako da se sada nalaze u donjem delu tabele.

Povezane vesti: Dva večita derbija nisu prijala Zvezdi: Posle vaterpolista radovali se i rukometaši Partizana! Rukometaši Partizana ubedljivi protiv Zvezde u večitom derbiju Brković: U derbiju tražimo prvu pobedu u 2012. godini Brković: Partizan je zasluženo pobedio ; Butulija: Svi su znali ko će suditi ovaj meč Brković: Derbi protiv Zvezde shvatamo kao finale plej-ofa

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.