Sportisti se okupljaju u Berlinu za Makabijadu

Izvor: Press, 29.Jul.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sportisti se okupljaju u Berlinu za Makabijadu

Više od 2.300 sportista okuplja se u Berlinu, gde će se danas otvoriti Evropske makabijske igre, najveće jevrejsko sportsko takmičenje.
       Takmičenja će se održati na Olimpijskom stadionu u Berlinu, kojeg su nacisti izgradili za Olimpijske igre 1936. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << godine. Organizatori 14. Makabijade će uoči današnjeg otvaranja takmičenja održati komemoraciju žrtvama Holokausta. Brojni mladi sportisti posetili su bivši koncentracioni logor Zaksenhauzen, koji se nalazi izvan Berlina. Pojedina takmičenja i razni programi danas su počeli i pre zvaničnog otvaranja. Organizatori su naveli da je doneta teška odluka da se Makabijske igre održe u Berlinu, ali da bi na to trebalo gledati kao znak pomirenja 70 godina od završetka Drugog svetskog rata. Na takmičenju će učestvovati više od 2.300 jevrejskih sportista iz 38 zemalja u 19 sportova među kojima su košarka, fudbal, plivanje, šah i bridž. Makabijske igre održavaju se svake četvrte godine, a prethodni domaćin bio je Beč. Takmičenje, koje traje do 5. avgusta, obezbeđivaće 600 policajaca.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.