Izvor: Objava, 17.Feb.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sergej Bubka, atletska legenda, govori o svojoj uzbudljivoj karijeri u novoj emisiji kanala Eurosport „Pohod na zlato“

• Bubka, na kanalu Eurosport, govori o svojoj izuzetnoj karijeri koju su obeležile olimpijsko zlato, šest uzastopnih pobeda na svetskim prvenstvima i 35 svetskih rekorda
• Emisija takođe govori i o brazilskom odbojkaškom asu, Brunu Rezende (Bruno Rezende) dok se sprema za uspeh na domaćem terenu – na Olimpijskim igrama u Riju 2016.


U ponedeljak, 15. februara u 18 časova, Eurosport će rasplamsati strast svojih fanova detaljnim intervjuom sa zlatnim olimpijcem – Sergejom Bubkom. Priča o šestostrukom svetskom šampionu će biti samo prva u okviru nove emisije -„Pohod na zlato“- koja će biti emitovana na ovom kanalu tokom narednih šest meseci.

Program u trajanju od 30 minuta, koji će biti emitovan na Eurosport kanalima, kao i u okviru Eurosport Player servisa – usluga direktnog i prenosa na zahtev – povešće gledaoce na putovanje kroz Bubkinu uzbudljivu karijeru, uključujući i uspehe i padove - od postavljanja čak 35 svetskih rekorda u disciplini skok s motkom, do momenta kada je SSSR odlučio da bojkotuje Olimpijske igre u Los Anđelesu 1984. godine.

Bubkin dugogodišnji svetski rekord, postavljen 1993. godine, oborio je još uvek vladajući svetski rekorder, francuz Reno Lavileni (Renaud Lavillenie) tek 2014. godine. koji i dalje drži taj rekord. Lavileni se takođe pojavljuje u emisiji ‘Pohod na zlato’ i pruža ekskluzivni uvid u dinamiku ove spektakularne discipline, koristeći najmoderniju tehnologiju u produkciji u segmentu koji je nazvan ‘Tech Talk.’


Delovi intervjua Sergeja Bubke

O prvom učešću na Svetskom prvenstvu, 1983. godine:
„Kada stojiš na podijumu i oko 70.000 ljudi ustane da iskaže svoje poštovanje prema tvojoj pobedi i tvom uspehu, otkriješ neverovatnu vrednost sporta.”

O Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, 1984. godine:
„Pružila mi se neverovatna i velika šansa da budem olimpijski šampion, ali političke odluke su me u tome sprečile. Bilo je to veoma, veoma bolno, zato što sam u tom trenutku shvatio da moja zemlja više ne postoji.”

O osvajanju zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Seulu, 1988. godine:
„Kada sam preskočio motku, počeo sam da vičem i pre nego što sam dotakao zemlju. Uspravio sam se, počeo da urlam, seo, ponovo se uspravio i vičući i skačući trčao po stazi kao malo dete! Kada ispuniš svoj san i postaneš olimpijski šampion, ta titula traje čitav život!”

O raspadu Sovjetskog saveza i rađanju Ukrajine, 1991. godine,
„Kroz naše pobede i naše uspehe, Ukrajina je postala vidljiva na mapi.”

O neuspehu na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992. godine, uprkos tome što je bio favorit za osvajanje zlata
„Uvek prebacujem sebi za taj neuspeh – pogrešio sam u nekim stvarima. Moja je greška – napravio sam propust.”

O obaranju njegovog rekorda:
„Reno je oborio moj rekord – to je odlična stvar za atletiku, ovu disciplinu i buduće generacije koje će se u njoj takmičiti.”


U okviru emisije, biće ispričana i priča o brazilskom odbojkašu, Brunu Rezendeu, dok se priprema za Olimpijadu u Riju 2016. godine. Rezende je igrač italijanske odbojkaške lige, koji iza sebe ima dve srebrne olimpijske medalje i jedno zlato sa Svetskog prvenstva 2010. godine. Njegova neodoljiva priča započinje činjenicom da je sin dvoje bivših odbojkaških zvezda, Vere i Bernardinja Mose (Vera and Bernardinho Mossa), pri čemu je Brunov otac aktuelni trener brazilske odbojkaške reprezentacije.