Otvorena telefonska linija između Severne i Južne Koreje

Izvor: Radio 021, 09.Jan.2018, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otvorena telefonska linija između Severne i Južne Koreje

Severna Koreja ponovo je otvorila prekinutu vojnu telefonsku liniju sa Južnom Korejom, a nakon što su dve Koreje održale danas razgovore o učešću delegacije Pjongjanga na predstojećim Zimskim olimpijskim igrama.

To je potvrđeno i u južnokorejskoj vladi, gde se navodi da će linija od srede normalno funkcionisati.

U februaru 2016. godine prekinut je taj granični komunikacioni kanal u znak protesta što je Seul zatvorio zajednički industrijski kompleks.

Autor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Ponovo otvorena telefonska linija između Sjeverne i Južne Koreje

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2018

SEUL - Sjeverna Koreja je ponovo otvorila prekinutu vojnu telefonsku liniju sa Južnom Korejom...To je potvdila i vlada u Seulu, navodeći da će telefonska linija u potpunosti biti u funkciji od srijede...Kako prenosi agencija Yonhap, ovaj potez ukazuje na to da su dvije Koreje ostvarile napredak na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.