Ohrabrujući uspeh karatiskinja pred Olimpijske igre 2020. godine (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ohrabrujući uspeh karatiskinja pred Olimpijske igre 2020. godine (AUDIO)

Još ne jenjavaju odjeci velikog uspeha naše karate reprezenacije, koja je na proteklom Svetskom prvenstvu u Španiji stupila među karate velesile. U konkureciji 144 selekcije i više od 1.100 takmičara i takmičarki, članica Karate kluba “Knjaz” iz Aranđelovca Jovana Preković postala je u Madridu svetska šampionka u borbama (kategorija do 61 kg), dok je ženski kata tim Srbije zauzeo visoko peto mesto. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Jovana je istakla da je posle osam godina rada i treniranja došla do svetskog zlata ali i da ova medalja nije kraj, već samo stepenik više do njenog cilja, a to su Olimpijske igre 2020. godine u Tokiju.

"Ostvarili smo veliki rezultat u jakoj konkurenciji od 144 zemlje, a svega 27 zemalja je došlo do odličja", kaže predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper i dodaje da je Jovana svojim uspehom održala tradiciju da Srbija po plasmanu bude među 8 najboljih zemalja.

On je istakao veoma dobru atmosferu u reprezentaciji za koju su zaslužni Karate savez Srbije i stručni štab reprezentacije, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Olimpijskog komiteta i Sportskog saveza Srbije.

"Saradnja na svim nivoima je urodila plodom i mislim da je smo pokazali da od jednog svojevremeno trofejnog i neolimpijskog sporta možemo da se nađemo među najuspešnijim olimpijskim sportovima u zemlji", zaključuje Piper.

Podsećanja radi, karate će 2020. godine na Olimpijskim igrama u Tokiju biti prvi put u velikoj porodici olimpijskih sportova.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.